Algemeen

Sterke efficiencyverbetering KONI door implementatie Glass Enterprise Edition

De Nederlandse schokdemperfabrikant KONI is erin geslaagd om de nauwkeurigheid van order-picking te verhogen tot ruim 99 procent en de aanleversnelheid van onderdelen naar de productielijnen explosief te laten stijgen dankzij het gebruik van de vandaag officieel gelanceerde Glass Enterprise Edition. In samenwerking met Glass’ Duitse softwarepartner Ubimax heeft KONI het gebruik van het nieuwe wearable device Glass Enterprise Edition succesvol in zijn interne logistieke proces geïntegreerd, met een efficiencyverbetering van 20 % als overall resultaat.

De Nederlandse hoofdvestiging in Oud-Beijerland, het KONI-centrum voor innovatie, onderzoek en ontwikkeling heeft recent een innovatie geïmplementeerd om het interne logistieke proces te optimaliseren. KONI is daarvoor een samenwerking aangegaan met de Duitse softwareontwikkelaar achter Glass Enterprise Edition om een nieuw intern aanleversysteem naar de productielijnen te ontwikkelen. Wearable devices worden door grote producenten in toenemende mate ingezet in logistieke en productieprocessen. Met behulp van het gebruik van  Glass Enterprise Edition bij order-picking procedures zorgt dit voor indrukwekkende besparingen in tijd, kosten en mankracht.

Indrukwekkende resultaten
In samenwerking met Glass’ softwarepartner Ubimax heeft de Nederlandse onderneming KONI in zijn fabriek in Oud-Beijerland het afgelopen half jaar Glass Enterprise Edition geïntegreerd in een nieuw logistiek proces rondom de productie van schokdempers. De focus bij de inzet van de wearable devices van Glass Enterprise Edition lag daarbij op de material flow van onderdelen vanuit het warehouse naar de productielijnen en terug. Dankzij de inzet van Glass Enterprise Edition en Ubimax xPick kon KONI een closed loop onderdelenvoorziening realiseren, met zeer positieve resultaten.

Een voorbeeld is de maar liefst 1.600 % hogere aanleversnelheid van onderdelen naar de productielijnen. Als gevolg van Just In Time quick order picking met Glass Enterprise Edition daalde het volume aan fysiek op de werkvloer aanwezige onderdelen – dat normaliter al relatief lang van tevoren gereed staat voor productie – met liefst 98 %. Dankzij de gerichte logistiek van de voor productie benodigde onderdelen, met ieder kwartier een onderdelenronde, worden orders nu rechtstreeks op exact de benodigde plaats geleverd, en worden restanten direct geretourneerd. Dankzij het gebruik van Glass Enterprise Edition gebeurt het picken van onderdelen nu met een accuratesse tot 99,9 %. Met Glass Enterprise Edition beschikt KONI nu over realtime voorraad- en locatie-informatie. In combinatie met een nagenoeg 0 % foutmarge maakt dat Glass Enterprise Edition tot een zeer krachtig systeem.

Nog een direct gevolg van verbetering in logistieke efficiency is de verregaand gereduceerde belasting op de operators die de benodigde onderdelen aan de productielijn verwerken. Dankzij het gebruik van Glass Enterprise Edition leggen zij dagelijks gemiddeld zo’n vier kilometer minder aan afstand af in het verkrijgen van onderdelen bij de diverse workstations. Al met al realiseerde KONI de afgelopen maanden, mede dankzij het gebruik van Glass’ nieuwe wearable device, een efficiencyverbetering van 20 %.

Doelstellingen overtroffen
“In ons streven de productie-efficiency en kwaliteit van KONI schokdempers te optimaliseren, vonden we in Glass Enterprise Edition de beste oplossing,” aldus Erik Bleeker, Project Manager bij KONI. “Vergeleken met voorheen papieren orders of draadloze terminals zijn wearable devices – in ons geval gecombineerd met een wearable barcode scanner – veel efficiënter in het gebruik. KONI gebruikt Glass Enterprise Edition voor het ‘picken’ van meer dan 1.800 verschillende kleine en grotere onderdelen, voor levering aan de productielijnen en teruglevering aan het warehouse. De software voor de Enterprise Edition hebben we in samenwerking met Glass’ softwarepartner Ubimax ontwikkeld. Het resultaat is een systeem dat onze ambitieuze doelstellingen zelfs heeft overtroffen. Naar aanleiding van dit succes zijn we verdere mogelijkheden voor toekomstige implementatie ook zeker aan het onderzoeken”.

Geef een antwoord