Algemeen

Nederlands model wint verkiezing Miniatuurauto van het Jaar 2015

NamacDe Nederlandse Algemene Miniatuur Auto Club (NAMAC) bestaat in 2015 vijftig jaar. Dat viert Europa’s grootste club van modelautoverzamelaars met onder meer een grote expositie in het Louwman Museum in Den Haag, in juli en augustus 2015. Elk jaar organiseert de NAMAC de ‘Miniatuurauto van het Jaar’-verkiezing. In het jubileumjaar van de NAMAC mag fabrikant Artitec zich de maker van de Miniatuurauto van het Jaar noemen. De overall winnaar van de titel ‘Miniatuurauto van het Jaar 2015’ is de DAF T1600 losser van Van Gend & Loos. Dit model was genomineerd in de categorie Bedrijfsvoertuigen schaal 1:87.

Dit jaar brachten de leden van de NAMAC maar liefst 4.800 stemmen uit op 64 genomineerde modellen in acht categorieën. Dit grote aantal stemmen geeft wel aan dat de ‘Miniatuurauto van het Jaar’-verkiezing een heel belangrijke titel in de modelautowereld is. Bijna de helft van de stemmers koos het model van de DAF T1600 losser Van Gend & Loos als hun favoriet. Het miniatuur van de Nederlandse modellenfabrikant Artitec is daarmee de winnaar van de titel ‘Miniatuurauto van het Jaar 2015’.

daf vrachtwagen miniatuurIn acht categorieën konden de NAMAC-leden kiezen uit acht modellen. Die waren door de redactie van het modelautomagazine Auto in Miniatuur en de leden van het NAMAC-bestuur geselecteerd. Tijdens de komende Spielwarenmesse in Neurenberg reikt een delegatie van de NAMAC de oorkonde die hoort bij de titel ‘Miniatuurauto van het Jaar’ uit aan de directie van Artitec. De fabrikanten achter de winnaars van de overige zeven categorieën ontvangen eveneens een oorkonde tijdens de Spielwarenmesse.

De winnaars in alle categorieën:

Bedrijfsvoertuigen schaal 1:87 DAF T1600 losser fabrikant Artitec
Personenauto’s schaal 1:43 Jaguar XK120 Ghia Supersonic fabrikant Matrix
Race & Rally schaal 1:43 Bentley Embiricos fabrikant Lansdowne
Bedrijfsvoertuigen schaal 1:43/1:50 DAF/Geesink veegmachine fabrikant Golden Oldies
Personenauto’s schaal 1:87 Opel Kapitän fabrikant Brekina
Grote schalen Civiel Citroën ID Break fabrikant Norev
Grote schalen Race & Rally Cooper T51 F1 fabrikant Schuco
3-inch Chevrolet C30 fabrikant Oxford Diecast

NAMAC-foto-pb-MvhJ2015-v4Van 1 juli tot en met 9 augustus 2015 vindt de jubileumtentoonstelling van de NAMAC plaats in het Louwman Museum in Den Haag. De expositie omvat inmiddels meer dan honderd vitrines. Leden van Europa’s grootste vereniging van modelautoverzamelaars laten ieder met een eigen thema alle aspecten van hun hobby zien. Ook toont de club historische voorwerpen en documenten uit haar rijke geschiedenis. De jubileumtentoonstelling van de NAMAC is te zien in de Great Hall en de Toyoda-zaal van het Louwman Museum. Tijdens de tentoonstelling zijn leden van de NAMAC aanwezig om bezoekers deskundig en enthousiast van informatie te voorzien, zowel over de modellen als over de club.

Geef een antwoord