Audi Autosport

Audi Sport breidt activiteiten in 2015 uit

03-Audi-DTMAudi beleefde in 2014 opnieuw een recordjaar en ook in de autosport groeit het merk met de vier ringen. In het seizoen 2015 wordt het programma van Audi Sport, waartoe naast de autosportactiviteiten voor fabrieks- en klantenteams ook de RS-modellen, de Audi R8 en de Audi driving experience behoren, nog veelzijdiger.

“Successen op het circuit vormen meer dan ooit een belangrijk instrument om klanten enthousiast te maken,” benadrukt Audi-sportdirecteur Dr. Wolfgang Ullrich. “Daarom breiden we ons programma in de autosport volgend jaar verder uit. Met de nieuwe Audi Sport TT Cup krijgen jonge rijders en rijdsters voor het eerst de kans om met Audi hun eerste stappen in de autosport te zetten.”

De nieuwe merkenraceklasse van Audi komt in 2015 bij zes evenementen in het voorprogramma van de DTM in actie. Vijf raceweekeinden vinden plaats in Duitsland, eenmaal rijdt de klasse in Oostenrijk. In totaal hebben zich 165 rijders uit 30 landen voor de klasse aangemeld. De selectieprocedure voor de 18 beschikbare plaatsen is al van start gegaan.

01-Audi-Sport-TT-CupNieuwe GT3-raceauto beleeft première
De winnaar van de Audi Sport TT Cup kan rekenen op ondersteuning in het GT-programma van Audi. Hier beleeft in 2015 de opvolger van de succesvolle Audi R8 LMS ultra zijn première. De nieuwe Audi GT3-raceauto zal in het kader van het test- en ontwikkelingsprogramma aan een aantal geselecteerde races deelnemen, waaronder de 24-uursraces op de Nürburgring en op Spa-Francorchamps. In beide races kwam dit jaar een Audi R8 LMS ultra als winnaar over de eindstreep. Vanaf eind 2015 wordt de nieuwe GT3-auto aan Audi-klantenteams uitgeleverd.

Continuïteit in Audi-topsportprogramma
Bij de topsportactiviteiten kiest Audi voor continuïteit. In de populaire internationale toerwagenserie DTM blijft de rijdersbezetting van de in totaal acht Audi’s RS 5 DTM ongewijzigd. Ook de inzet door de Audi Sport Teams Abt Sportsline, Phoenix en Rosberg wordt gehandhaafd. Kampioenen Mattias Ekström, Timo Scheider en Mike Rockenfeller, die sinds 2004 voor Audi bijna de helft van alle DTM-titels behaalden, blijven de kopmannen van het merk in de DTM. Op 11 en 12 juli 2015 is de DTM in Nederland te gast: Circuit Park Zandvoort is de locatie voor de vierde race van het seizoen.

02-Audi-R18-e-tron-quattroAfscheid recordwinnaar Tom Kristensen zorgt voor wat verschuiving
In de lange-afstandsracerij van het FIA World Endurance Championship, met de 24 Uur van Le Mans als onbetwist hoogtepunt, is er wel wat verschuiving. Dit komt door het afscheid van Le Mans-recordwinnaar Tom Kristensen, die besloot om aan het eind van het seizoen 2014 een punt achter zijn indrukwekkende carrière te zetten. Zijn plaats wordt ingenomen door de Brit Oliver Jarvis, die voor het eerst alle races in het FIA WEC met de Audi R18 e-tron quattro zal rijden. De samenwerking met het Audi Sport Team Joest, het succesvolste team in de historie van Le Mans, wordt uiteraard voortgezet. In de acht WEC-races zet Joest twee doorontwikkelde Audi’s R18 e-tron quattro in. Tijdens de zes-uursrace op het circuit van Spa-Francorchamps en de 24 Uur van Le Mans komt een derde R18 aan de start. Hier completeert de Duitse coureur René Rast, tot dusver voor Audi succesvol in de GT-racerij, de rijdersbezetting.

Geef een antwoord