Audi

Audi gekozen tot meest innovatieve automerk

Audi heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar de prestigieuze Automotive Innovations Award gewonnen in de categorie ‘premium fabrikant’. Met het behalen van de titel onderstreept Audi opnieuw de innovatiekracht van het merk op het gebied van aerodynamica, lichtgewicht constructies, connectiviteit en autonoom rijden.

Volgens de jury heeft Audi met liefst 84 innovaties tijdens de verslagperiode aangetoond het meest innovatief te zijn van alle automerken. In de evaluatie nam de jury vier deelgebieden mee: aandrijfsystemen, autonoom rijden & veiligheid, voertuigconcepten/carrosserie en connectiviteit.

Voorsprong door Techniek
“Onze merkfilosofie ‘Voorsprong door Techniek’ komt met deze prijs volledig tot zijn recht,” aldus Rupert Stadler, CEO van Audi AG tijdens de prijsuitreiking in Frankfurt. “Met name op het gebied van aerodynamica, de ontwikkeling van lichtgewicht constructies, connectiviteit, assistentiesystemen en autonoom rijden doen we het heel goed en werken we hard voor onze klanten om onze voorsprong te behouden.”

Het ‘Center of Automotive Management’ in het Duitse Bergisch Gladbach en het internationale PricewaterhouseCoopers reikten de Automotive Innovations Award dit jaar voor de vijfde keer uit. De award is een erkenning voor de meest innovatieve autofabrikanten en leveranciers van het afgelopen jaar. Bij de evaluatie heeft de jury ruim 1.100 innovaties van bijna twintig autofabrikanten en zestig toeleveranciers beoordeeld.

Prof. Rupert Stadler, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Audi AG, met Prof. Dr. Stefan Bratzel, Direktor Center of Automotive Management (rechts), ZDF-presentatrice Barbara Hahlweg (midden) enFelix Kuhnert, Global Automotive Advisory Leader bij PwC (links)

Geef een reactie