Audi

Topscores voor veiligheid nieuwe Audi A4

De nieuwe Audi A4 behoort met een topscore van vijf sterren in de Euro NCAP botsproeven tot de veiligste auto’s in zijn klasse. Euro NCAP beloonde de nieuwe A4 met vijf sterren voor zowel de veiligheid van inzittende volwassenen en kinderen als de bescherming van voetgangers. Tevens kende de organisatie de Audi A4 de ‘Euro NCAP advanced’ onderscheiding toe voor het standaard geleverde multicollision remassistentiesysteem en het Audi pre sense basic-systeem, dat optioneel beschikbaar is.

exitwarning

Tevens kende de organisatie de Audi A4 de ‘Euro NCAP advanced’ onderscheiding toe voor het standaard geleverde multicollision remassistentiesysteem en het Audi pre sense basic-systeem, dat optioneel beschikbaar is. De multicollision remassistent remt de Audi bij een ongeval automatisch af, waarmee het risico op slippen en vervolgaanrijdingen wordt beperkt. Audi pre sense basic spant de veiligheidsgordels aan in gevaarlijke situaties die tot een aanrijding leiden, en sluit daarbij uit voorzorg razendsnel de ramen en het schuif-/kanteldak.

audia4avant1

Nog een belangrijk onderdeel van de standaard veiligheidsuitrusting in de Audi A4 is Audi pre sense city: een anticiperend waarschuwings- en noodstopsysteem. Bij snelheden tot 85 km/u checkt het systeem of andere auto’s en voetgangers zich in de rijrichting van de auto bevinden. Wanneer het risico op een aanrijding bestaat, waarschuwt het systeem de bestuurder in diverse stappen: eerst visueel en akoestisch, vervolgens door een kortstondig signaal via het remsysteem. Uiteindelijk schakelt het systeem indien noodzakelijk automatisch het noodstopsysteem in.

presensecity_2

Daarnaast is er een keur aan andere assistentiesystemen beschikbaar om de veiligheid in de Audi A4 nog verder te vergroten. Voorbeelden zijn de collision avoidance assistent, turn assist en het exit warning systeem bij het uitstappen. Waar de collision avoidance assistent de bestuurder helpt een obstakel te vermijden, houdt turn assist het tegemoetkomende verkeer in de gaten wanneer de auto afslaat en de rijbaan van het tegemoetkomende verkeer kruist. Bij een gevaarlijke situatie zal het systeem een remingreep doen om de bestuurder te waarschuwen dat het niet veilig is de rijbaan over te steken, om zo een aanrijding te voorkomen.

turnassist

Het exit warning systeem beperkt het risico op letsel bij het openen van de portieren. Rood oplichtende LEDs waarschuwen de inzittenden om de portieren niet te openen wanneer andere weggebruikers van achteren naderen.

audia4avant2

Geef een reactie