Audi

1 miljoenste Audi Q5 uit Ingolstadt

Vorige week is in Audi’s belangrijkste fabriek in het Duitse Ingolstadt de 1 miljoenste Audi Q5 van de productielijn gerold. Het jubileummodel – een Audi SQ5 in de kleur Sepang Blue – is bestemd voor een gezin in Duitsland. De basis voor het internationale succes van de Audi Q5 werd in 2008 gelegd, toen Audi het model introduceerde in de klasse van de middelgrote SUV’s. Daarmee was de Q5 na de Audi Q7 het tweede lid binnen de Q-modelfamilie. Sindsdien is de Audi Q5 uitgegroeid tot een populaire premium SUV die in meer dan 100 landen wordt verkocht. Naast Ingolstadt produceert Audi het model ook in Changchun (China) en Aurangabad (India) voor die respectievelijke markten. Inmiddels zijn er wereldwijd bijna 1,6 miljoen Audi’s Q5 verkocht.

Afgelopen jaar leverde Audi 266.968 exemplaren van de Audi Q5 aan klanten wereldwijd, een toename van zo’n 8 procent vergeleken met 2014. Het succes van de Q5 blijft bovendien aanhouden, met opnieuw een verkooptoename van 4,7 procent gedurende de eerste zes maanden van dit jaar. Daarmee blijft de Audi Q5 de bestverkochte premium SUV in zijn klasse.

Dagelijks produceren de werknemers in de Audi-fabriek in Ingolstadt meer dan 650 Audi’s Q5. Aangevuld met de productie van het model in China en India betekent dat, dat er sinds de productiestart in 2008 bijna 1,6 miljoen Q5’s van de productielijnen zijn gerold.

Nieuwe Audi Q5-fabriek in Mexico
De fabriek van Audi in Ingolstadt is de belangrijkste productiefaciliteit voor het merk en fungeert als ‘mentor’ voor de nieuwe Audi-fabriek in Mexico. Vanaf eind september wordt de Audi Q5 daar geproduceerd – in San José Chiapa – voor de wereldmarkt.

Geef een reactie