Abarth

Gelimiteerde en racy Abarth 595 Pista bij de dealer

De Abarth 595 Pista vergeet zijn roots niet: het circuit. Er zijn 18 exemplaren beschikbaar voor Nederland. ‘Pista’ is Italiaans voor circuit. De 595 Pista legt dan ook een duidelijke link naar de racerij door unieke features van het ‘Abarth Telemetry’ systeem waarmee je alle beroemde circuits, zoals Monza, Spa-Francorchamps of Red Bull Ring, kunt downloaden. Tijdens tracksessies is op het scherm een gedetailleerde kaart te zien en kan de bestuurder actuele input krijgen om zijn rondetijden te verbeteren. Bovendien zijn de sessies te allen tijde op te slaan voor een analyse.

De aandrijflijn van de Abarth 595 Pista bestaat uit de 1.4 T-Jet benzinemotor met 160 pk die is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Het maximale koppel bedraagt 230 Nm bij 3.000 toeren, de topsnelheid 216 km/h en de standaardsprint kan in 7,3 seconden. Het racy karakter kom in technisch opzicht verder tot uiting dankzij geperforeerde en geventileerde remschijven (284×22 mm vóór en 240×11 mm achter), Koni-schokdempers achter met FSD-technologie en een high-performance Abarth Record Monza uitlaatsysteem met Dual Mode en vier uitlaatpijpen.

De in ‘Campovolo Grey’ gespoten 595 Pista is voorzien van gele spiegelkappen en dito remklauwen. De portiergrepen en badgehouder zijn in titanium afgewerkt. Verder monteert Abarth matzwarte 17″ ‘Formula’ lichtmetalen velgen met 205/45 banden en mistlampen vóór. Binnenin is de auto voorzien van in hoogte verstelbare sportstoelen met leren bekleding. Verder heeft de Abarth 595 Pista een 7″ TFT kleurendisplay, Xenon koplampen, parkeersensoren, Beats® audiosysteem, automatische airconditioning en een met leer bekleed sportstuur met 12-uursmarkering. De uitrusting van de Abarth 595 Pista omvat bovendien het state-of-the-art UconnectTM navigatiesysteem met 7″ HD touchscreen (DAB+, zes luidsprekers, Bluetooth® met audio streaming, USB/AUX poorten en Live services voor talrijke toepassingen.

De Abarth 595 Pista wordt in gelimiteerde oplage geproduceerd. Er zijn 18 exemplaren beschikbaar voor Nederland. De 595 Pista staat nu bij de Abarth dealer voor € 30.995.

Geef een reactie