Abarth

Nieuwe luxere en krachtigere Abarth 595

De nieuwe innovatieve Abarth 595 heeft sterkere motoren en een rijkere standaarduitrusting. De compacte Italiaan is er ook als cabrio en staat nu bij de Abarth dealer vanaf € 23.795.

De nieuwe Abarth 595 is onveranderd een snelle en compacte auto met een laag gewicht. De brutale Italiaan heeft nu nog meer vermogen: de 1.4 T-Jet turbobenzinemotor levert in de 595 145 pk (+ 5 pk) en 595 Turismo 165 pk (+5 pk). De 595 Competizione heeft nog steeds 180 pk. Bovendien is de nieuwe Abarth 595 de enige auto in zijn segment die optioneel kan worden uitgerust met een rijplezier verhogend mechanisch sperdifferentieel.

160607_Abarth_595_01

Standaard op de Abarth 595 Turismo en 595 Competizione zijn de Koni FSD schokdempers áchter die rijplezier, veiligheid, handling en stabiliteit verhogen door de wegligging te verbeteren. Dezelfde schokdempers worden nu ook standaard vóór gemonteerd op de 595 Competizione. Deze topuitvoering wordt overigens ook standaard voorzien van uit de racerij afkomstige Brembo remmen met geventileerde en geperforeerde remschijven (305×28 mm) en vierzuiger remklauwen uit één stuk (4×38 mm).

160607_Abarth_595_05

Aan de buitenzijde zijn diverse aanpassingen doorgevoerd die de prestaties verbeteren. Zo krijgt de auto nu meer luchttoevoer aan de opnieuw ontworpen voorzijde. Dat resulteert in 18% meer koelcapaciteit van de motor, waarvan de prestaties en lineaire vermogensafgifte is verbeterd. De Abarth-engineers hebben bovendien de achterzijde aangepakt en voorzien van een meer geprononceerde diffuser. De clusters voor koplampen en achterlichten zijn nieuw en standaard voorzien van LED-dagrijverlichting. Xenon-verlichting is optioneel.

De nieuwe 17-inch velgen (standaard op de 595 Turismo) zijn 7% lichter en voeren warmte 50% beter af dat ten goede komt aan het remsysteem. Nieuw zijn ook de satijnchromen afwerking, spiegelkappen en vernieuwde stripingaan weerszijden (standaard op de 595 Competizione).

160607_Abarth_595_12

Er is keus uit 15 exterieurkleuren, bestaande uit pastel, metallic, drielaags en vijf two-tone kleurstellingen.

Ook de binnenzijde is compleet vernieuwd en voorzien van nieuwe en materialen als alcantara en koolstofvezel die het sportieve karakter benadrukken. Het dashboard kent drie verschillende thema’s: deels in carrosseriekleur (595), deels matgrijs (595 Turismo) en deels tar cold grey (595 Competizione). Ook het volledig uit koolstofvezel opgetrokken dashboard, afkomstig van de 695 Biposto, is optioneel verkrijgbaar. Verder zijn alle klokken beter afleesbaar en biedt de Sport-modus nieuwe graphics. In dat kader is bovendien de wijzerplaat van de turbodrukmeter in wit uitgevoerd.

Alle uitvoeringen zijn standaard uitgerust met Uconnect 5-inch Radio met touchscreen en Uconnect Live Services (optioneel uit te breiden met navigatie en DAB digitale radio).

160607_Abarth_595_19

Geef een antwoord