JAGUAR F-PACE
Jaguar

Jaguar F-PACE op twee wielen naar finish in Goodwood heuvelklim

Met de Jaguar F-PACE is opnieuw een spectaculaire stunt volbracht. De Britse stuntrijder Terry Grant stuurde de crossover op twee wielen naar de top in de fameuze heuvelklim tijdens het Goodwood Festival of Speed. Eerder stuurde hij de Jaguar F-PACE door een gigantische looping, waarmee hij een nieuw Guinness World Record op zijn naam schreef.

Tijdens de rit op twee wielen in de heuvelklim klauterde Lee Bowers uit de auto om vervolgens staand op de flank naar het publiek te zwaaien. Vlak voor de finish kroop hij via het raam weer naar binnen. Bowers staat bekend om zijn halsbrekende toeren als professioneel freestyle motorfiets stuntrijder.

Terry Grant: “Ik zei onmiddellijk ja toen Jaguar mij vroeg voor deze stunt. De F-PACE is dankzij zijn stijve aluminium carrosserie en zijn precieze besturing perfect voor deze “wheelie”. En het was geweldig om deze stunt samen met Lee Bowers te doen.” Zelfs voor een expert als Grant vergde het flink wat training en voorbereiding, wat enkele dagen eerder is gedaan op het Santa Pod circuit in Northamptonshire.

De Jaguar F-PACE heeft nóg een record in handen. Het is de snelst verkopende Jaguar ooit. In de eerste tien maanden zijn er al meer dan 14.000 verkocht. De eerste crossover van Jaguar heeft een carrosserie die voor tachtig procent uit aluminium bestaat, wat uniek is in dit segment. Het model wordt geproduceerd in de fabriek van Jaguar Land Rover in het Britse Solihull.

Geef een reactie