Fiat

La Dolce Vita herleeft met de Fiat 500 Riva

De Fiat 500 werd voor het eerst gelanceerd in 1957 en heeft Italië voor een groot deel mobiel gemaakt. Er zijn vier miljoen exemplaren verkocht van het cultmodel dat stond voor ‘La Dolce Vita’. In dezelfde periode straalde de Riva Aquarama datzelfde uit. Deze stijlvolle Italiaanse speedboot verleidde met prachtige materialen, details en ambachtelijke bouwkwaliteit. 
160627_Fiat_500_Riva_16
De twee typisch Italiaanse iconen dienden ter inspiratie voor de Fiat 500 Riva. De gelimiteerd geproduceerde 500 Riva onderscheidt zich door het gebruik van mahonie- en esdoornhout, een directe verwijzing naar door Riva toegepaste hoogwaardige materialen. Zo worden versnellingspook en instaplijsten gesneden uit massief mahoniehout. Ook voor het dashboard is gekozen voor mahoniehout met deels esdoornhoutinleg. Het mahoniehout wordt op een mal van koolstofvezel aangebracht, waarna de inlegdelen met de hand worden aangebracht. Een ambachtelijk proces waarbij verleden (hout) en heden (koolstofvezel) samenkomen.

160627_Fiat_500_Riva_01

De Aquariva Super, opvolger van de Aquarama en huidig icoon van Riva, wordt vaak besteld in de kleur ‘Sera Blue’. De Fiat 500 Riva wordt exclusief in deze unieke kleur geleverd. Ook het dak van de cabrioletuitvoering wordt in bijpassend blauw uitgevoerd. Het stoffen dak van de 500C is nog niet eerder uitgebracht in deze kleur. Ook exclusief voor de Fiat 500 Riva zijn de nieuwe 16-inch lichtmetalen velgen met Riva logo in het hart van het wiel. Verder zijn spiegelkappen en deurgrepen in chroom uitgevoerd en is ook aan de achterzijde het Riva logo te zien. Binnenin zijn de stoelen met ivoorkleurig leder bekleed en voorzien van bijpassende stiksels. Oog voor detail is ook terug te vinden op de belijnde veiligheidsgordels: een knipoog naar de lijnen op de buitenzijde van de Riva-boten. De kofferbakmat is voorzien van een uniek houten Riva logo.

160627_Fiat_500_Riva_20

De Fiat 500 Riva wordt aangedreven door de krachtige en zuinige TwinAir Turbo-motor met 105 pk (99 g/km). Veiligheid staat voorop dankzij standaard zeven airbags, ABS met EBD (Electronic Brake Distribution), ESC (Electronic Stability Control), ASR (Anti Slip Regulation), Hill Holder en HBA (Hydraulic Brake Assistance) dat assisteert bij een noodrem. Verder omvat de standaarduitrusting panoramisch en elektrisch te bedienen open dak (alleen Berlina), automatische airconditioning, mistlampen, LED-dagrijverlichting, parkeersensoren, 7-inch TFT-scherm (met Riva logo) en 7-inch HD LIVE met hoog resolutiescherm. Laatstgenoemde biedt onder meer Uconnect LIVE, stemherkenning, multimedia en op verzoek digitale radio (DAB) en 3D-navigatie van TomTom.

160627_Fiat_500_Riva_09

Bovendien is de Fiat 500 Riva optioneel te voorzien van het laatste audiosysteem van Beats by Dr. Dre. Het nieuwe BeatsAudioTM-systeem biedt 7 speakers, 440 Watt en een digitale versterker met 8 kanalen.

De Fiat 500 Riva komt in een gelimiteerde serie naar Nederland. Elk exemplaar wordt voorzien van uniek plaatje met daarop de naam van de eigenaar en het productienummer. De Fiat 500 Riva met 105 pk TwinAir Turbo is er vanaf € 22.995, de Fiat 500C Riva vanaf € 25.995.

160627_Fiat_500_Riva_05

Geef een antwoord