Fiat

60 jaar Fiat 500: ‘Forever Young’

Onder de noemer Forever Young viert Fiat in 2017 het 60-jarige jubileum van zijn icoon: de 500. Tot 4 juli, zijn geboortedag, is de reclamecampagne internationaal zichtbaar op zowel internet, radio als televisie. Bovendien brengt Fiat, ter ere van zijn 60ste verjaardag, een gelimiteerde en speciale 500 op de markt: de 500-60th In totaal worden er 560 exemplaren van geproduceerd, waarvan 35 voor de Nederlandse markt. De 500-60th is vanaf september leverbaar voor €28.560.

De gelimiteerde Fiat 500-60th is een ode aan het oermodel met een hedendaagse interpretatie van enkele stijlkenmerken die hem zo beroemd hebben gemaakt: vinyl dashboard, vintage logo’s en chromen afwerking op de motorkap. Fiat levert de 500-60th alleen als cabriolet met een stoffen kap in grijs. Het jubileummodel is verder herkenbaar aan de two-tone lak met de verleidelijke naam ‘Dolce Vita’: een drielaagse witte lak voor het grootste deel van de carrosserie en pastelkleurig ivoor voor de motorkap en de stijlen. Fiat heeft de 500-60th verder voorzien van verchroomde kappen voor de zijspiegels, speciale lichtmetalen 16-inch velgen en het ‘560’-embleem. De rode ‘6’ en ‘0’ vervangen hierin de oorspronkelijke laatste twee nullen. Het exclusieve logo is te zien op dakstijl, verchroomde dorpel en embleem.

Het interieur heeft eveneens talrijke retrodetails, zoals stoelen die zijn bekleed met ivoorkleurig leer en voorzien van contrasterende bordeauxrode biezen die exact passen bij het middendeel van het dashboard. Daarnaast zijn er speciale two-tone matten. Tot de standaarduitrusting behoren bijvoorbeeld een met leer beklede pook en dito stuur dat bovendien is voorzien van stuurwielbediening. Ook een Uconnect Radio Live met 7-inch touchscreen met Bluetooth, navigatie, USB en AUX aansluitingen maken deel uit van de uitrusting. Comfort is aan boord in de vorm van automatische airconditioning, mistlampen en parkeersensoren achter. Verder heeft deze speciale versie de nieuwe kenmerken voor modeljaar 2017: Speed Limiter en Cruise Control, automatisch inschakelende ruitenwissers en verlichting, bi-xenon koplampen, getinte ramen achter en een Beats Audio systeem.

De 500-60th is vanaf september leverbaar voor €28.560 met de 80 sterke TwinAir Turbo gekoppeld aan de gerobotiseerde Dualogic-versnellingsbak. De totale oplage bedraagt 560 exemplaren, waarvan 35 voor de Nederlandse markt.

Over de 500
Sommige momenten zijn onvergetelijk. Een datum is echter wellicht ondergesneeuwd onder de vloed aan memorabele autojubilea: 4 juli 1957. Dit was de heuglijke dag waarop Fiat de 500 voor het eerst produceerde in Turijn. De ‘grote kleine auto’ zou autorijden snel bereikbaar maken voor de massa. Meer dan 4 miljoen exemplaren zijn er van de klassieke 500 verkocht, maar er zit een heel verhaal achter dit getal. De 500 bracht een serie innovaties in een auto met een lengte van nog geen drie meter lengte. Niet alleen op automotive vlak, maar ook voor de rijders. Precies vijftig jaar later, op 4 juli 2007, heeft Fiat de populariteit van dit iconische model gebruikt om met de nieuwe 500 de succesvolle kenmerken van de oer-500 te vertalen naar de toekomst. Met revolutionair succes want in de eerste maanden van 2017 breekt de nieuwe 500 de barrière van 2 miljoen geproduceerde exemplaren. De 500 combineert schijnbaar tegenstrijdige eigenschappen: hij is exclusief, maar toegankelijk, elegant en tegelijkertijd vrolijk en ontegenzeggelijk Italiaans. Een wereldwijd verkoopsucces in meer dan 100 landen. Interessant genoeg is meer dan 80% van de 500’s verkocht buiten Italië.

Geef een antwoord