Algemeen

Unieke samenwerking ‘the European National Motor Museums’ op InterClassics

‘The Big Five, Presenting The European National Motor Museums’ is het hoofdthema van de derde editie van InterClassics Brussels. De vijf leidende en meest toonaangevende motormusea van Europa zullen zich verenigen tijdens de derde editie van InterClassics Brussels. Ieder museum zal drie van haar topstukken presenteren. Nog nooit eerder vertoond en dus een unieke kans om dé topstukken uit vijf landen te aanschouwen op het gezamenlijk paviljoen tijdens InterClassics Brussels dat plaatsvindt van 17 t/m 19 november 2017 in Brussels Expo.

Zonder enige uitzondering staat ieder museum bekend om haar bijzondere collectie aan classic cars. Naast de gevarieerde collectie, laten deze musea niet alleen de auto zien als meeste belangrijke verwezenlijking ooit, maar ook de invloed ervan op de samenleving. De collecties van deze musea, in totaal meer dan 1.500 classic cars, vormen een belangrijk deel van het cultureel erfgoed van de vijf Europese landen. Ieder museum zal drie van haar topstukken presenteren tijdens InterClassics Brussels; één vooroorlogse classic car afkomstig uit het desbetreffende land, één auto typerend voor het museum en één raceauto. Ook dit jaar zal het jaarbeeld van InterClassics Brussels 2017, met zijn kenmerkende nostalgische sfeer geïnspireerd door het hoofdthema, weer een verzamelitem worden voor de liefhebbers.

The Big Five musea:
Autoworld Museum Brussels, België
Het Louwman Museum in Den Haag, Nederland
The National Motor Museum in Beaulieu, Verenigd Koninkrijk
The Cité de l’Automobile/Schlumpf Collection in Mulhouse, Frankrijk
Museo dell’Automobile in Turijn, Italië

Naast het hoofdthema zal er aandacht besteed worden aan ‘Cycle Cars & Grand Sport, highlighting a forgotten motor history’ als tweede thema. In samenwerking met Amilcar-Cyclecar club Nederland, die vervolgens weer samenwerken met de Belgische en Franse clubs, worden een 20-tal cyclecars uit een bijzondere tijd getoond.

InterClassics Brussels vindt plaats van vrijdag 17 t/m zondag 19 november 2017 in paleis 1, 3, 4 en 8 van Brussels Expo.

Geef een antwoord