Abarth

Gelimiteerde Abarth 695 XSR Yamaha

Voor het derde jaar op rij is Abarth Official Sponsor en Official Car Supplier voor het Yamaha Factory Racing Team dat uitkomst in het 2017 FIM MotoGP World Championship. De samenwerking gaat nu zelfs van het circuit over naar de openbare weg: Yamaha introduceert de XSR900 Abarth, terwijl Abarth de 695 XSR Yamaha op de markt brengt. De speciale Abarth-cabriolet komt deze zomer beschikbaar, in een gelimiteerde oplage van 10 exemplaren, voor € 37.995.

Abarth heeft zich wederom verbonden aan het Yamaha Factory Racing Team. Een prestigieus partnerschap van een automerk dat zijn naam en faam dankt aan de racerij. Dit wordt nu gestalte gegeven met de nieuwe Abarth 695 XSR Yamaha die verkrijgbaar is in de exclusieve ‘Pista Grey’ uitdossing. Het is een creatie met een knipoog naar de tweewielige evenknie, de Yamaha XSR900 Abarth, de eerste exclusieve motorfiets die ontsproten is aan de samenwerking met Abarth. Ook deze motor is uitgevoerd in ‘Pista Grey’ en deelt ook nog een aantal andere unieke features met de 695 XSR.

Alle versies van de speciale serie hebben talrijke delen van carbon, zoals op de bumper voor en bij de Yamaha in het zadel. De Abarth 695 XSR en de Yamaha XSR900 Abarth hebben ook een ultralicht Akrapovič uitlaatsysteem, dat in de basis is ontwikkeld voor de racerij en daardoor bij zowel de auto als de motor het persoonlijke karakter, het geluid en de prestaties versterkt. De uitlaatuiteinden van de Abarth-auto zijn eveneens van carbon gemaakt om de looks en de technologische uitstraling een boost te geven. Het XSR-logo prijkt op de achterkant van de Abarth 695 XSR, terwijl een aluminium badge het productienummer van de auto vermeldt.

Abarth monteert standaard zwart lederen sportstoelen van Sabelt. Ook standaard is het carbon dashboard, terwijl pedaalcovers, pookknop en dorpelpanelen optioneel van carbon zijn te bestellen. Onder de motorkap huist de 1.4 T-Jet motor van 165 pk. Specialiteiten in de uitrusting zijn onder meer Koni-dempers achter, Eibach schroefveren, 17-inch Supersport lichtmetalen velgen met matzwarte afwerking, satijnchromen accenten op de portiergrepen en badgehouder, rode details in de bumpers en buitenspiegels, rode remklauwen en geperforeerde remschijven. Voor deze versie is een Mopar-tuningkit leverbaar om het vermogen te verhogen naar 180 pk en ook de lat hoger te leggen op het vlak van wegligging met Koni-schokdempers voor met FSD-klep (Frequency Selective Damping). Remmen gaat nog scherper dankzij een Brembo-remsysteem met zwevende remschijven voor (305x28mm geperforeerd en geventileerd) en high-performance Ferodo HP 1000/1 remblokken.

Het nieuwe UconnectTM 7″ HD LIVE systeem maakt integratie van een iPhone mogelijk met Apple CarPlay. De bediening en het gebruik van diverse applicaties kan gemakkelijk en veilig via het touchscreen en de schakelaars op het stuurwiel. De Abarth 695 XSR Yamaha komt deze zomer beschikbaar, in een gelimiteerde oplage van 10 exemplaren.

Geef een antwoord