Ford

Ford onthult nieuwe generatie Fiesta

im Farley, Executive Vice President en President voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, heeft samen met Mark Fields, President en Chief Executive Officer, vier nieuwe productieversies van de nieuwe Fiesta onthuld. Dit evenement vond plaats in de Ford-fabriek in Niehl bij Keulen, het thuis van de Fiesta.

Ondersteund door leden van Europese Ford-teams die hebben bijgedragen aan de transformatie van het bedrijf, maakte Ford tijdens ‘Go Further’ nog meer bekend:
•    De uitkomsten van nieuw onderzoek dat het potentieel van zelfrijdende auto’s onderstreept die de levenskwaliteit van klanten zullen verbeteren en de aankondiging dat vanaf begin volgend jaar autonome auto’s zullen worden getest op Europese wegen
•    De onthulling van de sportieve nieuwe Ford Transit Custom Sport-reeks, en de nieuwe Ford Edge ST-Line
•    De aankondiging van nieuwe cilinder-uitschakeling voor de meervoudig bekroonde 1.0-liter EcoBoost, in de auto-industrie een primeur voor een driecilindermotor
•    De bekendmaking dat de Ford-raceauto’s die in 2016 en 1966 de 24 uur van Le Mans wonnen, beschikbaar komen in exclusieve modellenserie LEGO® Speed Champions

“Tijdens het eerste ‘Go Further’-evenement vier jaar geleden beloofde Ford dat het bedrijf in Europa efficiënter en slimmer zou gaan opereren, met geweldige producten en nieuwe technologieën. En dankzij het talent, de vindingrijkheid en het enthousiasme van onze mensen hebben wij dit meer dan waargemaakt”, aldus Farley. “We hebben een gloednieuw SUV-assortiment geleverd; het segment sportieve auto’s opgeschud met onze Focus RS en Ford Mustang en de ruggengraat van ons bedrijf verstevigd met ons bekroonde assortiment bedrijfswagens. Met onze 1.0-liter EcoBoost hebben we een nieuwe invulling gegeven aan het begrip compacte motor. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de nieuwe generatie Fiesta.”

Rijplezier met niet één, niet twee, maar met vier Fiesta’s
Ford heeft vier verschillende productievarianten van de nieuwe generatie Fiesta geïntroduceerd: de stijlvolle Fiesta Titanium, de op de Ford Performance geïnspireerde Fiesta ST-Line, de exclusieve Fiesta Vignale en de Fiesta Active crossover.

Met een elegant exterieur en een ergonomisch vormgegeven interieur dat is voorzien van een zwevend 8″ HD-touchscreen en van het geavanceerde SYNC 3-communicatie- en entertainmentsysteem van Ford, is de Fiesta ook als eerste Ford uitgerust met een exclusief B&O PLAY-geluidssysteem.

De uitgebreide Fiesta-reeks biedt klanten meer personalisatieopties dan ooit en benadrukt zo de sportieve uitstraling en het rijplezier dat de auto al generaties lang tot een favoriet maakt.

De onthulling van de nieuwe generatie Ford Fiesta ging vergezeld van een spectaculaire muzikale show, uitgevoerd door DJ Yoda, daarbij geassisteerd door de fabrieksrobot ‘YuMi’. Ford behoort tot de eerste autofabrikanten die een nieuwe, nauw geïntegreerde aanpak hebben ontwikkeld om automonteurs en robots samen te laten werken in dezelfde assemblagelijn. Ter ere van de veertigste verjaardag van de Fiesta, brachten DJ Yoda en ‘YuMi’ een playlist met nummers van 1976 tot aan het heden ten gehore.

Geef een antwoord