Audi

quattro GmbH wordt Audi Sport GmbH

quattro GmbH, de onderneming die in 1983 in het Duitse Neckarsulm werd opgericht, gaat voortaan verder onder de naam Audi Sport GmbH. Het bedrijf is een volle dochter van Audi AG en telt momenteel zo’n 1.200 medewerkers. Topman is Stephan Winkelmann, die sinds 15 maart 2016 aan het hoofd van de onderneming staat.

Sinds 1983 bouwt quattro GmbH, gevestigd in Neckarsulm, sportieve auto’s in het ‘high-performance’-segment en levert technologisch hoogwaardige concepten. De naam van de onderneming is nu gewijzigd in Audi Sport GmbH, en die vlag dekt de lading volledig, want naast de ontwikkeling en bouw van de Audi R8 en de Audi RS-modellen is het bedrijf via de afdeling Audi Sport customer racing ook verantwoordelijk voor de activiteiten van Audi-klantenteams in de autosport. Tot de overige bedrijfsactiviteiten behoren de uiteenlopende individualiseringsmogelijkheden via het Audi exclusive-programma en hoogwaardige lifestyle-producten, die als Audi Sport-collectie op de markt worden gebracht.

Acht nieuwe modellen
Audi Sport heeft zijn afzet gedurende de afgelopen vijf jaar weten te verdubbelen. In de komende anderhalf jaar presenteert Audi Sport GmbH acht nieuwe modellen, waarmee de marktpositie van de onderneming verder wordt verstevigd. Het aantal gespecialiseerde Audi Sport-dealers zal groeien van het huidige aantal van 370 tot zo’n 600 eind 2017.

Het product-portfolio van Audi Sport GmbH bestaat momenteel uit de volgende modellen:
– Audi RS 3 Limousine
– Audi RS Q3, Audi RS Q3 performance
– Audi RS 6 Avant, Audi RS 6 Avant performance
– Audi RS 7 Sportback, Audi RS 7 Sportback performance
– Audi TT RS Coupé, Audi TT RS Roadster
– Audi R8 Coupé, Audi R8 Spyder
– Audi S8 plus

Geef een reactie