Lexus

Nieuwe Lexus IS 300h: karakteristieke sportsedan vanaf 39.995 euro

De nieuwe Lexus IS 300h is herkenbaar aan de vernieuwde karakteristieke ‘spindle grille’ en nieuwe voor- en achterbumper. Nieuwe 17-inch of 18-inch wielen onderstrepen het sportieve design van de achterwielaangedreven sportsedan. De Single LED- of Quad LED-koplampen en de Full LED-achterlichten zijn opgefrist, de actieve veiligheidssystemen uitgebreid met de toevoeging van het Lexus Safety System + en de multimediatoepassingen naar een hoger plan getild. Een reeks nieuwe in- en exterieurkleuren complementeert de lijst met vernieuwingen.

Scherpere rijeigenschappen
De nieuwe Lexus IS 300h kent nog scherpere rijeigenschappen dan zijn voorganger. Zo is de rechtuit-stabiliteit verbeterd en reageert de sportsedan directer op stuuruitslagen. De multi-link achterwielophanging is voorzien van een nieuwe stabilisatorstang, terwijl de voorwielophanging stijver werd. Lexus heeft verder zowel de demperafstelling als de schokdempers aangepast. Kortom alles is in het werk gesteld om het rijkarakter dynamischer te maken.

Interieurstylisten kiezen voor chique
Het interieur van de IS 300h is verder verfijnd. Het multimediasysteemdisplay is groter en de graphics scherper. De Lexus interieurstylisten geven het interieur bovendien een chiquere uitstraling door detailaanpassingen zoals de met leder beklede middenconsole. Door de toevoeging van een entertoets en een grotere polssteun laat de RemoteTouch Interface (RTI) zich intuïtiever bedienen en is het comfort verbeterd. Ook zijn er – afhankelijk van de versie – nieuwe interieurkleuren beschikbaar zoals Sandstone, Noble Brown en Nuance Black.

Nieuwe multimedia en actieve veiligheidssystemen
De nieuwe IS 300h is te bestellen met het Lexus Safety System +. Dit uitgebreide actieve veiligheidspakket is er al voor 690 euro en omvat Adaptive Cruise Control, Automatic High Beam, Lane Departure Alert met Vehicle Sway Warning, een Pre-Crash Safety systeem en Road Sign Assist. Het Lexus Premium navigatiesysteem werkt sneller, wordt nu standaard geleverd met het Lexus audiosysteem met 10 luidsprekers en is uitgebreid met informatie over de weersvoorspelling en lokale parkeertarieven.

Business Line
De Lexus IS 300h Business Line is standaard uitgerust met 10-spaaks 17-inch lichtmetalen wielen met 225/45R17 banden, Dual Zone airconditioning en cruise control. Binnenin is er keuze uit de nieuwe interieurkleuren Sandstone en Noble Brown. Exclusieve lederen bekleding Newport en het uitgebreide Luxury Pack zijn optioneel. De Lexus IS 300h Business Line heeft een consumentenadviesprijs van 42.495 euro.

Sport Edition
De IS 300h Sport Edition kenmerkt zich door sportieve accenten, waarbij de voorbumper en ‘spindle grille’ het meest in het oog springen. De buitenspiegels en de 18-inch lichtmetalen wielen zijn uitgevoerd in hoogglans zwart. Het interieur is uitgerust met stijlvolle stoffen/Tahara-lederen Nuance Black bekleding. Door de uitgebreide optiemogelijkheden zoals het Lexus Premium navigatiesysteem en Lexus Safety System + is de Sport Edition verder te personaliseren. De Lexus IS 300h Sport Edition heeft een consumentenadviesprijs van 43.995 euro.

F SPORT Line
De Lexus IS 300h F SPORT Line is net als de overige uitvoeringen voorzien van een opgefrist in- en exterieur. De standaard 5×2-spaaks 18-inch  lichtmetalen wielen met 225/40 R18 voorbanden en 255/35R18 achterbanden maken het sportieve uiterlijk compleet. Om het dynamische karakter te onderstrepen is Adaptive Variable Suspension (AVS), inclusief Sport S+ modus, standaard. De zijpanalen van het middenconsole zijn met leder bekleed en voorzien van hand gestikte contrasterende stiksels. De Lexus IS 300h F SPORT Line heeft een consumentenadviesprijs van 47.995 euro.

Luxury Line
Quad LED koplampen tekenen het vooraanzicht van de Lexus IS 300h Luxury Line. Hij staat evenals de F SPORT Line op 18-inch lichtmetalen wielen met 225/40 R18 voorbanden en 255/35R18 achterbanden. Het Lexus Premium navigatiesysteem is standaard in combinatie met het nieuwe, centraal geplaatste 10,3 inch display, waarop ook het Lexus audiosysteem met 10 luidprekers is te bedienen. De decoratiepanelen binnenin zijn uitgevoerd in het chique Laser Cut Dark Wood en de zijpanalen van het middenconsole zijn ook met leder bekleed en fraai gestikt met een contrasterende kleur. De Lexus IS 300h Luxury Line heeft een consumentenadviesprijs van 53.495 euro.

Geef een antwoord