Seat

Vernieuwde SEAT Leon scherper, frisser en sportiever

SEAT zet het grootste modellenoffensief in zijn historie voort met de vernieuwde SEAT Leon, één van de drie pijlers onder het merk. Het nieuwe model beschikt over alle juiste ingrediënten: design, sportiviteit en rijplezier. Met uiterlijke wijzigingen en nieuwe technologie is SEAT’s bestverkopende model klaar om een vervolg te geven aan dit succes. De vernieuwde SEAT Leon arriveert in januari 2017 bij dealers, met prijzen die beginnen bij € 21.900*. Bestellingen kunnen al vanaf eind van het jaar worden geplaatst.

De voor- en achterzijde zijn iets scherper vormgegeven dan het huidige model, onder meer dankzij nieuw gestileerde bumpers. De auto oogt breder door de 40 millimeter bredere grille, die van meer chroomaccenten is voorzien. Ook de nieuwe achterlichten springen in het oog, net als de koplampen met Full-LED technologie die ook bij slechte weersomstandigheden voor goed zicht zorgen. De knipperlichten en mistlampen zijn eveneens voorzien van LED-technologie. Er zijn tevens nieuwe velgdesigns leverbaar evenals drie nieuwe carrosseriekleuren: Desire rood, Mystery blauw en Boheme paars.

Kwaliteitsmaterialen
Binnenin zijn er ook tal van wijzigingen doorgevoerd, waaronder een nieuwe middenconsole, bekleding en verlichting met LEDs. In het interieur zijn materialen van nog betere kwaliteit gebruikt en op de hogere tunnelconsole is nu de elektronische handrem geplaatst. De vernieuwde Leon is binnenin stiller dan voorheen. De LED-intensiteit van de sfeerverlichting kan worden geregeld via het nieuwe 8-inch display, dat ervoor zorgt dat er minder knoppen op de middenconsole zitten dan voorheen. Het multimediasysteem werkt op vergelijkbare wijze als een iPhone en omvat nieuwe functies als de draadloze oplaadmogelijkheid voor mobiele telefoons en een GPS signaalversterker voor gebieden met een slechte ontvangst.

De nieuwe SEAT Leon is leverbaar als 3-deurs SC, 5-deurs hatchback, stationwagon ST en als avontuurlijke ST X-Perience. Er is keuze uit vier uitrustingsniveaus, waarbij de nieuwe Xcellence-uitvoering is gericht op luxe en comfort met een extra luxueuze bekleding (Alcantara en leer zijn tegen meerprijs leverbaar), hoogwaardige sierdelen en ambianceverlichting met meerdere kleuren. Opvallend zijn eveneens de aluminium Xcellence instaplijsten, het LED-interieurverlichtingspakket en het Keyless entry/go systeem.

Technologie; de nieuwste rijassistentiesystemen
Na de lancering van de SEAT Ateca met zijn omvangrijke reeks rijassistentiesystemen is het nu de beurt aan de Leon om te worden voorzien van de nieuwste systemen. Traffic Jam Assist maakt bijvoorbeeld het rijden in fileverkeer plezieriger door het sturen, accelereren en remmen voor zijn rekening te nemen. Bij snelheden boven de 60 km/h biedt het systeem ondersteuning bij het aanhouden van de snelheid en de rijbaan. ACC met Front Assist houdt automatisch afstand tot de voorligger, waarbij het geïntegreerde Front Assist autonoom remt in gevaarlijke situaties. Ook innovatief is de City Emergency Brake-functie met Pedestrian Protection. Tot nu toe herkende het City Emergency Brake-systeem alleen auto’s, maar voor de vernieuwde Leon is het systeem doorontwikkeld om ook te kunnen reageren op voetgangers. Verkeersborden herkenning zorgt ervoor dat de bestuurder geen verkeersborden meer mist, terwijl de nieuwe functie Emergency Assist hulp biedt bij een (medisch) noodgeval door eerst een visuele en vervolgens een akoestische waarschuwing te geven als de bestuurder gedurende een bepaalde periode niet reageert. Als dit niet helpt, remt de nieuwe Leon af tot stilstand, waarbij de alarmlichten en de elektronische parkeerrem worden ingeschakeld. High Beam Assist zorgt voor een optimale verlichting van de weg – zonder dat andere weggebruikers worden verblind.

Maximale connectiviteit
Voor maximale connectiviteit zorgt de nieuwste generatie Easy Connect infotainmentsystemen, SEAT Full Link en de SEAT ConnectApp met spraakherkenning en gebarenbesturing, waardoor functies geselecteerd kunnen worden door een simpele vingerbeweging op het touchscreen. Het Media system navi plus met 8-inch display vormt de highlight van de nieuwe generatie infotainmentsystemen. Ook kan de telefoon voortaan kabel-loos worden opgeladen via de draadloze telefoonlader. SEAT Full Link biedt connectiviteitsmogelijkheden voor gebruikers van praktisch alle smartphones. Ook Apple CarPlay en later Android Auto worden ondersteund.

Motoren: benzine, diesel én aardgas
Het motorengamma van de nieuwe Leon biedt voor elk wat wils, met tal van diesel- en benzinemotoren, alsmede een CNG-variant (Compressed Natural Gas, oftewel aardgas). De dieselreeks – die oploopt tot de 135 kW/184 pk sterke 2.0 TDI – omvat een nieuwe 1.6 TDI met 85 kW/115 pk. Deze kan worden gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak of een 7-traps DSG-transmissie. Eveneens nieuw is de combinatie van de 1.0 TSI benzinemotor met 7-traps DSG-automaat. Qua vermogen loopt het aanbod aan benzinemotoren uiteen van 115 tot 180 pk.

Sterkste CUPRA ooit
Vanzelfsprekend introduceert SEAT op basis van deze vernieuwde Leon wederom een CUPRA-variant voor de 3-deurs SC, de 5-deurs en de ST. Voor het eerst in de historie van het merk tikt SEAT met deze Leon CUPRA en diens vernieuwde krachtbron de 221 kW/300 pk aan. Uitsluitend in het geval van de Leon ST is de CUPRA ook leverbaar met 4Drive. Waarmee het de eerste Leon CUPRA met vierwielaandrijving is sinds de eerste-generatie Leon CUPRA 4 in 2000. De nieuwe SEAT Leon CUPRA wordt in februari gepresenteerd.

Vanaf januari 2017 in Nederland
De 5-deurs- en ST-varianten van de vernieuwde SEAT Leon staan vanaf januari 2017 bij de SEAT-dealers. Prijzen van de 5-deurs beginnen bij € 21.900* voor de Leon 1.0 TSI Reference, diesel rijden kan vanaf € 28.550* met de Leon 1.6 TDI Reference. De meerprijs voor de ruime ST stationwagon bedraagt € 1.000. De vanafprijs van de SEAT Leon 3-deurs SC wordt later bekendgemaakt.

Intens
SEAT zet de introductie van de vernieuwde Leon extra aan met de lancering van een speciale introductie-uitvoering: de Leon Business Intense. Met deze variant combineert SEAT de vereisten van de zakelijke rijder met de geneugten van maximaal comfort. Zo krijgt de Leon Business Intense standaard bijvoorbeeld navigatie met een 8 inch touchscreen, Park Distance Control voor en achter, Full Link technologie, een licht- en regensensor, DAB+ digitale radio, donkere ramen achter, een draadloze smartphone-lader en keyless entry/go. Andere standaard features zijn bijvoorbeeld Verkeersborden herkenning, Lane Assist, High Beam Assist en Connected Car.
Prijzen van deze SEAT Leon Business Intense beginnen bij € 24.500* voor de 1.0 TSI.

Geef een reactie