Lexus

Lexus geeft prijzen sensationeel gelijnde coupé LC vrij

Lexus maakt de consumentenadviesprijzen bekend van de nieuwe LC 500h en LC 500. Die beginnen bij 116.495 euro voor de LC 500h met Lexus’ nieuwe Multi Stage Hybrid systeem. De LC 500 met atmosferische V8-benzinemotor is leverbaar vanaf 166.630 euro. Beide opzienbarend gelijnde premium coupés zijn vanaf augustus 2017 bij de Lexus dealer te bewonderen.

Lexus geeft met de de LC 500h zijn visitekaartje af wat betreft zijn expertise op het gebied van hybride rijden zonder tussenkomst van een stekker. Het unieke Multi Stage Hybrid systeem met nieuwe lithium-ion batterij – een primeur voor een Lexus – biedt het beste van twee werelden; een zeer directe sportieve respons op bewegingen van het gaspedaal en stuurwiel, maar ook een uiterst soepel en comfortabel rijkarakter en een relatief laag brandstofverbruik.

Hightech automatische transmissie
De bestuurder van de LC 500h beschikt in de manuele stand van de hightech automatische transmissie over tien versnellingen voor de juiste hoeveelheid performance en beleving. Schakelt de bestuurder over op de volautomatische stand, dan ervaart hij ongekende souplesse en rijdt hij zo efficiënt mogelijk. De 3,5-liter V6 en krachtige elektromotor leveren een systeemvermogen van 264 kW/359 pk. In minder dan vijf seconden zit de LC 500h vanuit stilstand op 100 km/uur.

Lexus LFA als inspiratiebron
De LC 500 is uitgerust met de krachtigste V8 die Lexus tot nu toe ontwikkelde, namelijk 351 kW/477 pk. De inspiratiebron was Lexus’ supersportauto LFA. Overeenkomsten zijn de enorme torsiestijfheid, de toepassing van koolstofvezel en de nagenoeg perfecte gewichtsverdeling (52:48 voor de LC 500 en zelfs 51:49 voor de LC 500h). In minder dan 4,7 seconden sprint de LC 500 van 0 naar 100 km/uur.

Touring Pack met actieve vierwielbesturing
De LC 500h en LC 500 zijn leverbaar met het Touring Pack. Dit omvat alcantara/semi-aniline lederen bekleding en alcantara-afwerking van de hemelbekleding, het dashboard en andere interieurdelen. Ook een dak en instaplijsten van koolstofvezel zijn inbegrepen. Verder behoren exclusieve 21-inch two-tone gesmede lichtmetalen velgen, Dynamic Rear Steering (actieve vierwielbesturing), Variable Gear Ratio Steering (VGRS), een inklapbare achterspoiler en tienvoudig elektrisch verstelbare voorstoelen met sportdesign tot de riante uitrusting. Het Touring Pack is leverbaar vanaf 10.950 euro.

Takumi
Met de nieuwe LC 500h en LC 500 brengt Lexus zijn befaamde Craftsmanship van zijn vaklieden (Takumi) op een nog hoger plan. De innovatieve technologie en het adembenemende exterieur en interieur van de premium coupé onderstrepen daarbij de continue drang van Lexus om telkens met iets opzienbarends te komen.

Geef een antwoord