Audi

Audi Q5 Launch Edition: compleet en scherp geprijsd, beperkt in oplage

Audi introduceert de nieuwe Q5 in januari 2017 in ons land. De sportieve en multifunctionele premium SUV met zijn ruime en flexibele interieur is nu te bestellen vanaf € 62.185*. Ter introductie is de Audi Q5 er ook als extra compleet uitgevoerde Launch Edition. De oplage van deze exclusieve introductieversie is beperkt tot 150 exemplaren.

Audi Q5 Launch Edition
De introductie van de nieuwe Audi Q5 wordt gevierd met de Audi Q5 Launch Edition. Deze special edition beschikt over de 2.0 TFSI-krachtbron (185 kW/252 pk) en de comfortabele en efficiënte S tronic-transmissie met dubbele koppeling. De uitrusting is riant, met onder meer: S line, S line exterieur, 20 inch lichtmetalen velgen, aluminium raamlijsten, sportstoelen vóór, een multifunctioneel met leer bekleed sportstuur, wielkastranden en onderzijden bumpers in carrosseriekleur, LED-koplampen, dynamische richtingaanwijzers achter, een elektrisch bedienbare achterklep, parkeerhulp achter en cruise control met instelbare snelheidsbegrenzer. De Audi Q5 Launch Edition is leverbaar vanaf € 75.818*.

Maatstaf in comfort
De nieuwe Audi Q5 heeft flinke stappen gemaakt. Hij is groter, ruimer en flexibeler dan zijn voorganger. Desondanks is zijn gewicht met circa 90 kg afgenomen. Mede dankzij de beschikbaarheid van luchtvering zet hij ook op het gebied van comfort de toon. De nieuwe Q5 is leverbaar met de Audi virtual cockpit, het digitale instrumentarium van Audi, en biedt volop connectiviteitsmogelijkheden. Bovendien is hij leverbaar met assistentiesystemen die de weg banen naar autonoom rijden.

Compleet
De nieuwe Audi Q5 valt op door zijn omvangrijke standaarduitrusting. Altijd inbegrepen zijn bijvoorbeeld aluminium dakrails, Audi Connect noodoproep & Service, Audi drive select, Audi pre sense city, quattro ultra-technologie, 17 inch lichtmetalen velgen, Xenon koplampen met LED-dagrijverlichting en een automatisch dimmende binnenspiegel. Naast de basisuitvoering zijn voor een meerprijs van € 1.850 de sport- en design-varianten leverbaar. Tevens is er voor de Audi Q5 het Pro Line-pakket (meerprijs € 3.400,-) met onder meer MMI navigatie, comfortairconditioning, Audi Connect diensten, alarm, cruise control en parkeerhulp achter. De Audi Q5 design is er ook in Pro Line Plus-uitvoering en de Q5 sport als sportief getinte Pro Line S. Voor beide pakketten geldt een meerprijs van € 6.900,-

Marktintroductie januari 2017
Bij zijn showroomdebuut in januari 2017 is de Audi Q5 leverbaar in de volgende uitvoeringen:

  • 2.0 TFSI quattro (185 kW/252 pk): vanaf € 65.895*
  • 2.0 TDI quattro (120 kW/163 pk): vanaf € 62.185*
  • 2.0 TDI quattro (140 kW/190 pk): vanaf € 63.985*

Het leveringsprogramma wordt later uitgebreid met onder andere de Audi Q5 2.0 TDI (110 kW/150 pk) met handgeschakelde zesversnellingsbak.

De nieuwe Audi Q5 is inmiddels te bestellen bij de Nederlandse Audi-dealers.
*) Genoemde consumentenadviesprijzen zijn per januari 2017 en inclusief BTW, BPM, rijklaarmaakkosten, recyclingbijdrage en leges.

Geef een antwoord