Hyundai

De vernieuwde Hyundai i10: nog aantrekkelijker

De nieuwe Hyundai i10 is belangrijk voor Hyundai in Europa. Dit model onderscheidt zich met de hoogste kwaliteit en aandacht voor detail. Hij is uitgerust met veel voorzieningen die normaliter alleen in auto’s in hogere segmenten zijn te vinden. De Hyundai i10 is een heel fraai totaalpakket en biedt veel waar voor het geld. Vandaar dat dit in Europa een van de bestverkochte modellen in zijn segment is. De vernieuwde Hyundai i10 zal het succes ongetwijfeld voortzetten.

Het design van de nieuwe Hyundai i10 is op talloze punten verfijnd, wat de auto nog aantrekkelijker maakt. Wat meteen opvalt, is de nieuwe Cascade-grille met zijn vloeiend golvende lijnen. Die grille wordt het nieuwe familiegezicht van alle nieuwe Hyundai-modellen, waarvan de Hyundai i10 de eerste is. Ook de voorbumper en de ronde dagrijverlichting die de Cascade-grille flankeert, zijn nieuw. Net als de achterbumper, de verfijnde vormgeving van de achterlichtunits, het sierpaneel en de ronde mistlampen achter, die de nieuwe stijl van de voorzijde volgen. De nieuw ontworpen zijpanelen accentueren de frisse uitstraling van de nieuwe Hyundai i10.

01-hyundai_i10_3_4_front

Voor de Hyundai i10 introduceert Hyundai stalen en lichtmetalen wielen van een nieuw ontwerp. Verder is de wegligging, de vering en demping opgewaardeerd en is de overbrenging van de besturing aangepast. Daarmee is de nieuwe Hyundai i10 nu een van de aantrekkelijkste aanbiedingen in het A-segment.

Net als zijn voorganger biedt de nieuwe Hyundai i10 keus uit twee beproefde benzinemotoren, de 1.0 en de 1.25, die de voorwielen aandrijven via een handmatig te bedienen vijfversnellingsbak of een automatische viertrapstransmissie. De uitvoering BlueDriveTM – voorzien van de 1.0-liter benzinemotor – is uitgerust met een aantal voorzieningen die het brandstofverbruik beperken. De nieuwe Hyundai i10 is er af fabriek ook als 1.0 LPG-variant.

De nieuwe Hyundai i10 is leverbaar met interieurbekleding in een nieuwe tint rood. Maar klanten kunnen bij alle uitvoeringen ook kiezen voor blauwe, oranje, beige of zwarte stoffen bekleding.

04-hyundai_i10_interior

De nieuwe Hyundai i10 maakt geavanceerde technologie bereikbaar voor een groter publiek dan ooit. In reactie op de vraag uit de markt voorziet Hyundai de i10 van de modernste connectiviteit. Alle connectiviteitsfuncties zijn geïntegreerd in het nieuwe, volledig geïntegreerde navigatiesysteem met 7-inch touchscreen. Apple CarPlay/Android Auto zorgen voor naadloze integratie, veilig bedieningsgemak en de functionaliteit van mobiele apparaten gebaseerd op iOS of Android.

De nieuwe Hyundai i10 komt ook met een gratis zevenjarig abonnement op TomTom LIVE Services. Daarmee is het systeem altijd up-to-date en geeft het niet alleen real-time verkeers- en lokale weersinformatie en zogenoemde points-of-interest weer, maar ook de plaats van snelheidscontroles. Klanten hoeven niet te kiezen: de nieuwe Hyundai i10 is in zijn segment de enige auto waarin Apple CarPlay/Android Auto en TomTom LIVE Services in één enkel infotainmentsysteem is geïntegreerd.

Op het gebied van verkeersveiligheid is de nieuwe Hyundai i10 uitgerust met nieuwe actieve veiligheidssystemen om ongevallen te voorkomen, gebaseerd op de nieuwe multifunctionele camera aan de voorzijde: Front Collision Warning System (FCWS) en Lane Departure Warning System (LDWS). Op basis van de beelden van de camera waarschuwt FCWS de bestuurder met geluids- en optische signalen als er een risico op een aanrijding bestaat. LDWS waarschuwt de bestuurder met een alarmsignaal als hij onveilige manoeuvres maakt bij snelheden boven de 60 km/u.

Op het gebied van comfort scoort de nieuwe Hyundai i10 punten met hetzelfde pakket voorzieningen als zijn voorganger: automatische airconditioning, een verwarmbaar stuurwiel en verwarmbare voorstoelen. Daarmee is de Hyundai i10 de ideale metgezel in alle weersomstandigheden en voor alle activiteiten. De auto biedt plaats aan vijf personen en de bagageruimte is met 252 liter een van de grootste in het segment.

03-hyundai_i10_3_4_rear

Sinds de introductie in 2008 heeft Hyundai veel succes met de Hyundai i10, waarvan er tot en met juli 2016 meer dan 670.000 exemplaren zijn verkocht. Daarmee is de Hyundai i10 de bestverkochte auto in zijn segment van de laatste jaren.

De oorspronkelijke Hyundai i10 met zijn unieke prijs-kwaliteitverhouding werd van 2008 tot 2014 meer dan een half miljoen keer verkocht. De tweede generatie was een echte Europese auto: ontworpen en ontwikkeld door Hyundai Motor Europe Technical Center (HMETC) in Rüsselsheim, Duitsland, en geproduceerd in de Hyundai-fabriek in het Turkse Izmit.

De Hyundai i10 van de tweede generatie bouwde het succes van zijn voorganger verder uit met zijn jeugdige, moderne design en rijdynamiek. Hyundai heeft hier meer dan 220.000 exemplaren van verkocht in slechts drie jaar tijd.

De nieuwe Hyundai i10 debuteert op de Autosalon van Parijs, van 1 t/m 16 oktober aanstaande. De prijswinnende en zeer populaire stadsauto wordt in december bij de Nederlandse Hyundai-dealers verwacht. Tegen die tijd maakt Hyundai ook de prijzen bekend.

Geef een antwoord