Suzuki

Suzuki Ignis ware charmeur op Paris Motor Show

Suzuki presenteert op de Paris Motor Show 2016 de nieuwe Ignis. Een betere ambiance dan de stad van de liefde kan Suzuki’s nieuwe compacte crossover zich niet wensen. Met zijn speelse en eigenzinnige design weet de Suzuki Ignis vele harten voor zich te winnen.

De nieuwe Suzuki Ignis is een compacte crossover die met zijn frisse, zelfverzekerde design – met ludieke verwijzingen naar gevierde Suzuki-modellen uit het verleden- menig hart van consumenten op hol kan brengen zónder dat degenen hierbij hun verstand verliezen. Want Suzuki levert de nieuwe Ignis met een efficiënte 1.2 DualJet benzinemotor met 66 kW/90 pk. Hiermee rijdt hij in de praktijk echt zuinig. De versie met SHVS-technologie (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) rijdt bovendien nog zuiniger.

Verrassend ruim interieur
Andere rationele redenen om voor de nieuwe 5-deurs Suzuki Ignis te kiezen, zijn de hoge zitpositie voor een beter zicht op de weg, het verrassend ruime interieur met verschuifbare achterbank voor meer bagageruimte dan wel beenruimte en de ruime instap vóór en achter. En uiteraard heeft Suzuki aan de veiligheid gedacht. Een voorbeeld is het actieve veiligheidssysteem DCBS (Dual Camera Brake Support). Het AllGrip 4×4-systeem, dat beschikbaar is op verschillende versies, geeft meer grip en levert ook een bijdrage aan de veiligheid.

Lichtste auto in zijn klasse
De nieuwe Suzuki Ignis staat op een ultrasterk en -licht platform. Hiermee is de compacte crossover de lichtste auto in zijn klasse met positieve gevolgen voor het verbruik en de rijeigenschappen. Naar wens levert Suzuki de Ignis met AGS (Auto Gear Shift). Deze geautomatiseerde versnellingsbak is compacter en lichter dan een traditionele automaat wat ook een gunstig effect op het verbruik heeft.

Modern crossover-design met speelse retro-elementen
Lichte, compacte auto’s die vanbinnen verrassend ruim zijn; Suzuki is er groot mee geworden. De nieuwe Ignis is hier geen uitzondering op. Om niet voorbij te gaan aan Suzuki’s rijke geschiedenis met compacte auto’s is het moderne crossover-design voorzien van speelse retro-elementen. Bijvoorbeeld de oplopende achterste zijruiten en de denkbeeldige koelsleuven in de C-stijl zoals de Suzuki SC 100 GX uit de jaren ’70 die ook heeft.

‘Customizen’
Het design van de nieuwe Ignis is naar eigen smaak aan te passen met allerlei originele accessoires. Ook behoort een zwart dak tot de mogelijkheden. De kleur van de carrosserie is gekoppeld aan elementen in het interieur dat net als het exterieur speels is vormgegeven.

Januari 2017 bij de Suzuki-dealer
De verkoop van de nieuwe Suzuki Ignis start in januari 2017. De prijzen worden later bekendgemaakt. De Ignis maakt op de Paris Motor Show (1-16 oktober 2016) zijn Europese publieksdebuut. Op de Suzuki-stand (511, hal 1.0) staan verder onder andere de onlangs gepresenteerde nieuwe Suzuki S-Cross en Suzuki Baleno.

Geef een antwoord