Seat

Seat Ateca nu bij de SEAT-dealer

Per direct staat de Seat Ateca bij de Nederlandse dealers. Met deze praktische en sportieve SUV – de eerste van het Spaanse merk – debuteert Seat in de compacte middenklasse.

De Seat Ateca onderscheidt zich door zijn robuuste, stoere verschijning. De strakke, scherpe lijnen verraden de sportieve aspiraties en de ‘made in Barcelona’ designtaal sluit aan bij de styling van de Ibiza en Leon. De trapeziumvormige grille, scherpe lijnen op de flanken en de driehoekige lampunits zijn typerende stijlelementen.

Volop ruimte
Dankzij mooie materialen en een hoogwaardige afwerking ademt het interieur van de Ateca soliditeit en veiligheid, passend bij de SUV-beleving. Dit gevoel wordt verder versterkt door de forse dorpels, de verhoogde zitpositie en het goede zicht rondom. De interieurruimte is riant, met ruim plaats voor vijf inzittenden. Ook de bagageruimte is met 510 liter (485 liter voor de 4DRIVE-versies) fors; deze kan verder worden vergroot tot liefst 1.604 liter door de achterstoelen vanuit het bagagecompartiment neer te klappen. Onder de bagagevloer bevindt zich een extra opbergvak.

Best rijdende SUV in zijn klasse
Dankzij het uitgebalanceerde onderstel, directe besturing, krachtige, zuinige motoren en soepele transmissies mag de Seat Ateca zich afficheren als de best rijdende SUV in zijn klasse. Er is keuze uit een ruim aanbod TSI benzine- en TDI dieselmotoren, allemaal met turbo. Het motorengamma varieert van de zuinige 1.0 TSI met 85 kW/115 pk tot de krachtige 2.0 TDI met 140 kW/190 pk. Afhankelijk van het gebruik kan de klant kiezen voor voorwielaandrijving of 4DRIVE-vierwielaandrijving. Naast handgeschakelde versnellingsbakken is een 7-traps DSG-automaat met dubbele koppeling leverbaar. Dankzij het Seat Drive Profile kan de bestuurder het rijkarakter van de Ateca helemaal zelf bepalen.

Inclusief Apple CarPlay en Android Auto
Ook wat betreft veiligheid en rijassistentiesystemen is de Seat Ateca helemaal van deze tijd. Traffic jam assist, Lane assist, Adaptive cruise control (ACC), Front assist, City Emergency Brake met voetgangersbescherming, verkeersborden herkenning, Blind spot detection, Rear cross traffic assist, Top View camera, Park assist 3.0, Emergency Assist en Light assist: het is allemaal standaard of optioneel mogelijk. Daarnaast is de Ateca ook toegerust voor optimale connectiviteit, met de nieuwste generatie Easy Connect infotainmentsystemen, Seat Full Link technology inclusief de integratie met Apple CarPlay en Android Auto, plus de speciaal ontwikkelde Seat ConnectApp.

https://www.youtube.com/watch?v=t5KvnhfYJDA

Geef een reactie