Algemeen

Shell breidt LNG tankstation netwerk uit

Met de toenemende vraag naar energie en de steeds groter wordende druk om transportemissies te verlagen, wordt schoner en efficiënter vervoer dé uitdaging die transportbedrijven bezighoudt. Hierbij is men continu op zoek naar de optimale mix van brandstofalternatieven.

Shell is volop bezig met de implementatie van alternatieven voor het wegtransport en heeft in Eindhoven het vijfde LNG-tankstation (Liquefied Natural Gas) voor vrachtwagens in Nederland geopend. Het station ligt langs de A2, vormt een belangrijke route voor vrachtwagens richting België, Frankrijk en het Duitse Ruhrgebied, en kan per dag zo’n 200 vrachtwagens van de schonere brandstof LNG voorzien.

De transportbedrijven Vos Logistics, Zandbergen Transport en Waterfront BV (onderdeel van Snel Logistic) behoren tot de eerste klanten van het nieuwe LNG-tankstation. ‘’Dat Shell het netwerk van LNG-tank stations blijft uitbreiden, is voor ons een bevestiging dat het een goede keuze is geweest om als pionier in LNG te investeren en ontwikkelen’’, zegt Annemarie Timmermans, LNG Project Manager. ‘’Vos Logistics kiest bewust voor LNG vrachtwagens om de vloot en internationaal vervoer verder te verduurzamen.’’

Door de interessante business case die LNG fuel aan eindgebruikers kan bieden, kiezen steeds meer wegtransportbedrijven voor de kost competitieve en schonere brandstof.
‘’Het is fantastisch om klanten nu hun vrachtwagens te zien vullen met Shell LNG Fuel bij dit Shell-tankstation, waar klanten voorheen al Shell FuelSave Diesel en Shell GTL Fuel konden tanken’’, zegt Robert Springer, Sales Manager Commercial Fleet. ‘’We zijn er trots op het voortouw te nemen in de ontwikkeling van veilige en kostenefficiënte LNG-brandstoftechnologie. LNG is een belangrijk onderdeel van de brandstoffenmozaïek voor de toekomst.”

Shell heeft het voornemen om meer LNG-tankstations in Nederland te bouwen en het netwerk in Europa verder uit te breiden.

‘’Met de toevoeging van Eindhoven bieden we nu een relevant dekkend netwerk voor LNG brandstof in Nederland’’, zegt Lauran Wetemans, General Manager Downstream LNG voor Shell. ‘’Er komen steeds meer truck opties in de markt en de ontwikkelingen staan niet stil. We blijven samenwerken met truckfabrikanten, klanten en beleidsmakers om dit verder te ontwikkelen. Het station in Eindhoven is een belangrijke stap om het netwerk van LNG-tankstations verder uit te breiden in Europa.’’

Geef een reactie