Volkswagen

Volkswagen produceert 25% milieuvriendelijker

Volkswagen heeft een grote stap gezet op weg naar milieuvriendelijke, duurzame productie. Op dit moment is de productie van voertuigen en onderdelen 25% milieuvriendelijker dan vijf jaar geleden. Daarmee bereikt Volkswagen zijn zelfopgelegde duurzaamheidsdoelen 3 jaar eerder dan gepland.

Het succes van het ‘Think Blue. Factory’-programma laat zien dat milieuvriendelijkheid net zo sterk in de onderneming is verankerd als kwaliteit, efficiency en innovatiekracht. Investeringen in milieuvriendelijke technologieën beschermen natuurlijke hulpbronnen en verminderen emissies. Dat is van belang voor iedereen. Bovendien betaalt het zich ook direct uit: door alle maatregelen heeft Volkswagen sinds 2010 al meer dan 100 miljoen euro bespaard.

Allesomvattend milieuprogramma
Think Blue. Factory van Volkswagen is het eerste allesomvattende milieuprogramma in de auto-industrie. Het zorgt ervoor dat natuurlijke hulpbronnen efficiënt worden benut en dat emissies worden verminderd. Tussen 2010 en 2015 heeft Volkswagen de gemiddelde milieubelasting met 25,3% teruggebracht. Het energieverbruik daalde met 24,7%, de CO2-uitstoot met 29,1% en de hoeveelheid afval werd maar liefst 46,5% minder. Het verbruik van water kwam 18,2% lager uit en dat van oplosmiddelen 8,2%.

Leren van elkaar
Een belangrijk onderdeel van Think Blue. Factory is dat succesrecepten worden uitgewisseld, zodat ze ook in andere fabrieken van het merk kunnen worden toegepast. Meer dan 1.000 Think Blue. Factory-ambassadeurs in de Volkswagen-fabrieken spelen daarbij een belangrijke rol. Mede door hun inzet worden telkens nieuwe maatregelen doorgevoerd, zoals de toepassing van energiezuinige led-verlichting in de fabrieken en grootschalig gebruik van gerecycled water. Het spectrum van Think Blue. Factory is breed. Het begint met kleine maatregelen. Zo zorgt het gebruik van restwarmte bij de productie van krukassen in de fabriek in Salzgitter voor 46% energiebesparing. Ook zijn er grotere projecten. In Emden benut Volkswagen aardwarmte en in Wolfsburg is een innovatieve kunststof-lakstraat in gebruik genomen.

Meervoudig onderscheiden
Think Blue. Factory is al ruim 30 maal in de prijzen gevallen. In 2014 kreeg het de ‘National Energy Globe’ voor het beste Duitse project op het gebied van ‘allesomvattende benadering voor ecologische duurzaamheid’. In 2013 leverde Think Blue. Factory de GreenTec award op – de belangrijkste Europese milieu/business-onderscheiding. Een jaar ervoor kreeg Volkswagen de Sustainovation Award voor het milieuprogramma.

Geef een antwoord