Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations onderstreept groeiplannen met nieuw Technical Centre

Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations (SVO) heeft vandaag een gloednieuw Technical Centre in gebruik genomen. Het innovatieve en hypermoderne onderkomen nabij Coventry in het hart van Engeland is de nieuwe thuishaven van SVO en markeert de volgende stap in de ambitieuze groeiplannen van Jaguar Land Rover. In het 20.000 m2 grote pand zijn behalve de productie ook een spuiterij, controlecentrum, klantenservice en presentatieruimtes ondergebracht. In het nieuwe Technical Centre van SVO is 20 miljoen pond geïnvesteerd. Begin 2017 neemt ook Jaguar Land Rover Classic een nieuw pand in gebruik.

De opening van het nieuwe Technical Centre markeert de groei van Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations. De gespecialiseerde divisie van Jaguar Land Rover is sinds juni 2014 verantwoordelijk voor speciale uitvoeringen en producten, personalisering, Jaguar Land Rover Classic-programma’s en merchandising.

Met het nieuwe SVO Technical Centre kan Jaguar Land Rover nog beter inspelen op de specifieke behoefte van de meest veeleisende klanten. Hier zijn momenteel meer dan 200 gespecialiseerde werknemers in dienst die kwaliteit en vakmanschap een nieuwe betekenis geven. Het Technical Centre biedt ook de mogelijkheid om klanten uit te nodigen in de zogenoemde ‘Commission Suite’, waar zij onder begeleiding van SVO-specialisten de oneindige personaliseringsmogelijkheden voor hun Jaguar of Land Rover kunnen ervaren.

“Dankzij dit technische centrum kunnen we de succesvolle lancering van de Range Rover Sport SVR, Range Rover SVAutobiography en Jaguar F-TYPE SVR een passend vervolg geven. Het vormt bovendien een uitstekende basis voor de lancering van nieuwe, spannende producten”, stelt John Edwards, Managing Director bij Jaguar Land Rover SVO.

Het Technical Centre is specifiek ingericht en ontworpen om te voldoen aan de allerhoogste kwaliteitseisen die door Jaguar land Rover worden gesteld. Bijzonder is de innovatieve, 12.000 m2 grote spuiterij die tot de milieuvriendelijkste ter wereld behoort en waar gespoten delen worden voorzien van een dubbele blanke lak voor extra bescherming en een onberispelijke afwerking. Andere maatschappelijk verantwoorde maatregelen zijn de toepassing van LED-verlichting, zeer energie-efficiënte productie-ovens en de besparing van miljoenen liters water per jaar dankzij speciale filtertechnieken.

De groei van Jaguar Land Rover SVO creëert 250 nieuwe arbeidsplaatsen die dit jaar nog zullen worden ingevuld. Daarmee groeit het personeelsbestand met liefst 25 procent.

Behalve het nieuwe SVO Technical Centre wordt in Coventry ook de nieuwe thuisbasis van Jaguar Land Rover Classic gerealiseerd. Het hoofdkantoor van de speciale divisie – die is gespecialiseerd in het onderhouden en leveren van klassieke auto’s, evenals speciale diensten, onderdelen en events voor klanten – wordt begin 2017 geopend. Met de bouw van het nieuwe onderkomen van Jaguar Land Rover Classic is 7,5 miljoen pond gemoeid.

“De realisatie van een nieuwe thuisbasis in Coventry is van groot belang voor eigenaren en liefhebbers van klassieke Jaguars en Land Rovers. In deze prachtige faciliteit kunnen we persoonlijk in contact komen met huidige en toekomstige klanten en nog beter de auto’s en de servicemogelijkheden uitlichten, om vervolgens een nauwe, langdurige relatie op te bouwen”, zegt Tim Hannig, Director, Jaguar Land Rover Classic.

De Jaguar Land Rover Classic-collectie bestaat uit een verscheidenheid van belangrijke historische auto’s van de twee Britse merken. Het biedt klanten tevens de mogelijkheid om de bijzondere voertuigen te ervaren via speciale Classic Drives-programma’s.

Tegelijk met de aankondiging van een nieuw te bouwen hoofdkantoor maakt Jaguar Land Rover Classic bekend dat de ‘nieuwe’ Jaguar XKSS, waarvan negen exemplaren geheel gecertificeerd en met de hand worden gebouwd volgens de specificaties van 1957, in november debuteert op de Los Angeles Auto Show. Tevens maakt de in 2015 gepresenteerde Lightweight E-type chassis #15 – een van de fameuze ‘Missing Six’ – zijn racedebuut tijdens Le Mans Classic, dat 8-10 juli op het Circuit de la Sarthe wordt gehouden.

Geef een antwoord