Nissan

Drie Nederlandse Nissan-technici strijden om titel ‘beste autotechnicus van Europa’

De zoektocht naar de beste Nissan-technicus van 2016 nadert zijn ontknoping. In september vindt de Europese finale van deze NISTEC competitie (Nissan International Service Technical Contest) plaats in Parijs. Nissan Nederland vaardigt drie uitstekende Nissan-technici af naar de eindstrijd. Dion Boomaars mag zich daarnaast Nederlands kampioen NISTEC 2016 noemen.

Drie finalisten
NISTEC is een wereldwijde competitie voor Nissan-technici waarbij de deelnemers worden beoordeeld op hun praktijk- en theoriekennis van Nissan-modellen. Vrijdag 1 juli vond de Nederlandse NISTEC finale plaats. De finale is gewonnen dooor Dion Boomaars die zich Nederlands kampioen NISTEC 2016 mag noemen. Dion Boomaars (Leendert van den Born Breda), André Schipper (VKV Amsterdam) en Danny Vos (Auto Sturm BV) lieten tijdens verschillende praktijktests in Nederland zien over uitstekende vaardigheden en kennis te beschikken. Het drietal vertegenwoordigt Nederland tijdens de Europese NISTEC-finale op 13 september 2016 in Parijs.

Voorrondes
In Nederland namen meer dan honderd monteurs deel aan de voorrondes van de 2016-editie van de NISTEC-competitie. Zij kregen online een aantal technische cases voorgelegd die naar eigen inzicht opgelost moesten worden. De tien beste technici streden op 1 juli in Nieuwegein tijdens een aantal praktijktests om de titel NISTEC KAMPIOEN NEDERLAND 2016. Deze praktijktests werden nauwkeurig door een vakjury beoordeeld.

De onderstaande technici namen in Nieuwegein deel aan de Nederlandse finale.
In willekeurige volgorde:

1 André Schipper VKV Nissan Amsterdam
2 Arnoud Wilson Arend Nissan Utrecht
3 Artwie van Herpen Autobedrijf Jos van Boxtel Oss B.V.
4 Bart Steegs V.O.F. Autobedrijf Roothans
5 Danny Vos Auto Sturm B.V.
6 Dion Boomaars Leendert van den Born Breda
7 Edwin van Wijk Autobedrijf Cas Lamens B.V.
8 Leendert van der Niet Abswoude B.V.
9 Roy de Ridder Leendert van den Born Oosterhout
10 Ton Reumerman Autobedrijf Van Leijden B.V.

Geef een reactie