Renault

Nieuwe Clio R.S.: Rijplezier en stijl van Renault Sport

De nieuwe Renault Clio R.S. 200 EDC, Clio R.S. Trophy en Clio GT-Line brengen alle noviteiten van de nieuwe Clio samen met de rijkelijke expertise en technologie van Renault Sport. “De nieuwe Clio R.S. biedt het volledige scala van Renault Sport-technologie voor puur rijplezier. De koper kan kiezen uit drie chassis typen en twee motorvarianten. Het model heeft voor het eerst ook een efficiënt en innovatief R.S. VISION verlichtingssysteem met de herkenbare exclusieve lichtsignatuur van Renault Sport”, zegt Patrice Ratti, CEO van Renault Sport.

Uitlaat, kracht en chassis: een uniek pakket in segment
De nieuwe Renault Clio R.S. is leverbaar in twee vermogensvarianten: 200 pk (147 kW) en 220 pk (162 kW) voor de Trophy-versie. Beide versies zijn voorzien van een zestraps EDC-automaat met dubbele koppeling die te bedienen is via schakelflippers aan de stuurkolom en launch control. De nieuwe Clio R.S. is ook de enige auto in zijn klasse met keuze uit drie verschillende chassis typen. Hiermee geeft Renault de koper de mogelijkheid om de Clio R.S. naar eigen smaak aan te passen.

De versie met 200 pk (147 kW) is leverbaar met een Sport-chassis met 17- of 18-inch wielen (bedoeld voor dagelijks gebruik) of een Cup-chassis met 18-inch wielen (ideaal voor zowel de openbare weg als het circuit).

Het Trophy-chassis met 18-inch wielen en een verlaagde wielophanging (20 mm vóór, 10 mm achter) is geoptimaliseerd voor het circuit en is alleen leverbaar in combinatie met de 220 pk (162 kW) sterke benzinemotor. De Clio R.S. Trophy is met een sprint van 0 naar 100 km/u in slechts 6,6 seconden al zijn concurrenten te snel af. Voor het afleggen van 400 meter heeft hij vanuit stilstand slechts 14,5 seconden nodig. De topsnelheid bedraagt 235 km/u.

Uniek in dit segment: de nieuwe Renault Clio R.S. Trophy is naar wens leverbaar met een exclusief door uitlaatspecialist Akrapovič ontwikkeld uitlaatsysteem, geïnspireerd op dat van de Clio R.S. 16 concept. De motor krijgt door dit uitlaatsysteem een onmiskenbare soundtrack en een nog levendigere gasrespons. “We werken samen met gerenommeerde leveranciers met expertise in de autosport, zoals Akrapovič, om de link tussen het circuit en de openbare weg extra te benadrukken”, aldus Patrice Ratti.

In combinatie met R-Link kan de nieuwe Renault Clio R.S. uitgerust worden met de Renault Sport Monitor 2.0 waarmee de bestuurder in realtime diverse parameters kan raadplegen, zoals de acceleratietijd van 0 naar 100 km/u, die van 0-400 m en het G-krachten-diagram. Het systeem toont ook informatie over het toerental, de kilometerstand, olietemperatuur, trekkracht, het gebruik van vermogen, de stuurhoek, inlaatluchttemperatuur en de ingeschakelde versnelling.

Het frontdesign van de Renault Clio R.S. oogt nu breder door toepassing van een andere voorbumper met hertekende grille. De R.S. Vision LED-verlichting, bekend van de Clio R.S. 16 concept, heeft de vorm van een ‘chequered flag’ – een kenmerk van Renault Sport. Dankzij deze unieke LED-verlichting met multireflector-technologie is de nieuwe Clio R.S. nog eerder herkenbaar en profiteert de bestuurder van een nog beter zicht. Door verschillende modi voor het laten branden van de lampen.

De Clio R.S. heeft ook nieuwe lichtmetalen 18-inch wielen en nieuw ontworpen dorpels. De achterzijde valt op door de achterspoiler, diffuser en twee uitlaatpijpen. De achterlichten zijn direct herkenbaar dankzij de C-vormige LED-lichtsignatuur. De Renault Sport-badge siert de grille onder het Renault-logo vooraan, op de wielen en aan de achterzijde.

GT Line: een onderscheidende stijl
De Renault Clio GT-Line heeft eveneens een sportieve look met krachtige accentueringen. Hij is voorzien van een diffuser in Gris Métal. Dat geldt ook voor zijskirts, unieke 16- of 17-inch lichtmetalen wielen en een exclusief verchroomd uitlaatsierstuk. Het interieur van de Clio GT-Line heeft een sfeervol blauw kleurenthema, een met geperforeerd leder bekleed stuurwiel mét GT-Line badge,.Sport-stoelen met speciale bekleding, aluminium pedalen en een aluminium versnellingspookknop.

Levering
De prijzen van de nieuwe Renault Clio R.S., Clio R.S. Trophy én Clio GT-Line worden in een later stadium bekend gemaakt. Deze zomer opent Renault de orderboeken. De levering start in het najaar.

Geef een reactie