Peugeot

De nieuwe PEUGEOT 3008 GT: SUV karakter, GT spirit

Enkele weken na de presentatie onthult Peugeot nu al de meest sportieve en exclusieve versie van de nieuwe PEUGEOT 3008: de GT. Het is een sublieme uitdrukking van modern rijplezier, bestemd voor klanten die zoeken naar een andere manier van autorijden beleven. Het is de kroon op het nieuwe SUV-gamma van Peugeot. De nieuwe PEUGEOT 3008 GT wordt exclusief uitgerust met de 2.0 BlueHDi 180 S&S EAT6, krijgt een serie speciale attributen mee en een unieke Coupe Franche carrosseriekleur. Daarnaast biedt uitrustingsniveau GT Line een bijzonder sportieve en luxueuze versie met motoren uit het midden-gamma. De nieuwe PEUGEOT 3008 GT en GT Line sluiten hiermee mooi aan op de gamma-opbouw van het merk en zullen leverbaar zijn bij de marktintroductie vanaf oktober 2016.

De techno-chic sportieve touch van de GT-versie komt rijkelijk tot uiting in het interieur. De nieuwe PEUGEOT i-Cockpit® – standaard geleverd – onthult zijn spectaculaire en hightech dashboard. Vanaf het eerste uitrustingsniveau wordt de beleving gevoed door een rijk en bijna futuristisch modern interieur. De keuze van de materialen en de minimale naden dragen duidelijk bij aan het hoge niveau van zichtbare kwaliteit in het interieur. De zorg voor het detail gaat zo ver dat ook aan de designers van de GT versie werd meegegeven dat gekozen moest worden uit stijlcodes ten behoeve van  finesse en elegantie. Uiterlijk vertoon in de ban doen en inzetten op stijlvol, chique en discreet.

In het interieur van de GT versie zien we dan ook koperkleurige, fijne, dubbele siernaden op het dashboard, de portierpanelen en de centrale armsteunen. We vinden ze ook terug op de comfortabele stoelen bekleed met Alcantara/kunststof bekleding, of optioneel met prachtig Mistral nappaleder.

Zodra de bestuurder comfortabel is geïnstalleerd, zal het fraaie, compacte stuurwiel meteen opvallen. Op het platte stuk onderop het stuur prijkt fier het GT logo in verchroomd staal en het wiel zelf is bekleed met nerf leer waar de koperkleurige sierstiksels weer terugkomen.

De zintuiglijke ervaring gaat echter nog verder. Zicht en gevoel worden gestimuleerd door magnifieke ‘Grey Oak’ decoraties op het dashboard en de portierpanelen. Deze elementen passen in de traditie van de topklasse en de moderne tendens om huiselijke elementen in de auto aan te brengen. De exclusieve touch van de internieurambiance van de GT bestaat uiteindelijk uit een enorme hoeveelheid details die de knowhow van het merk weerspiegelen op het gebied van comfort en luxe: chroom met satijnglans details in het interieur, rvs pedaalunit en voetsteun, rvs portierdrempels voor, vloermatten met koperkleurige sierstiksels, zwarte hemelbekleding en portierstijlen, enz.

Het exclusieve karakter wordt ook weerspiegeld door het instrumentenpaneel met digitaal gedeelte, dat in een speciale koperen kleur is uitgevoerd. Het zicht wordt verwend, maar ook de andere zintuigen worden aangesproken met de i-Cockpit® Amplify, een ware zintuig-stimulator! Met die bestuurdersruimte beschikt de nieuwe PEUGEOT 3008 GT standaard over een ware dirigent, die de rijbeleving versterkt. Dynamische details (met het Driver Sport pack), intensiteit van de verlichting, animaties van de schermen, instellingen van de geluidsfeer, verspreiding van subtiele geuren, mogelijkheid tot genieten van een massagesysteem van meerdere punten van het lichaam op de voorste plaatsen … aan alles is gedacht!

In de nieuwe PEUGEOT 3008 GT krijgt de gelukkige eigenaar een bijzondere zintuiglijke ervaring.

Geef een reactie