Skoda

SKODA Kodiaq: functionaliteit in zijn meest aantrekkelijke vorm

De ŠKODA Kodiaq viert in september zijn wereldpremière. Hij combineert een krachtig design met een riant ruimteaanbod. Het exterieur is strak met een opvallende, driedimensionale lijnvoering. Daarmee heeft de Kodiaq een overduidelijke road-presence. Ook in het interieur springt de duidelijke en elegante lijnvoering in het oog. En dat gaat samen met volop ruimte.

“De ŠKODA Kodiaq is extreem veelzijdig,” zegt Jozef Kabaň, hoofd design van ŠKODA. “Hij is buitengewoon ruim en met zijn compacte buitenmaten biedt hij het beste overall-pakket in zijn klasse. Daarbij is hij robuust, geschikt voor elke ondergrond én hij biedt volop flexibiliteit en functionaliteit. Dit wilden we zowel in het in- als exterieurdesign zichtbaar maken. Vorm en functie zijn in de ŠKODA Kodiaq dan ook in balans.”

Nieuwe designtaal
Jozef Kabaň en zijn team kozen bij het ontwerpen van de Kodiaq voor een opvallende designtaal. Hiermee wordt de nieuwe ontwerpstijl van het merk naar het SUV-segment gebracht. Ratio en design smelten onmiskenbaar samen. De ontwerpschetsen tonen heldere, precieze en scherpe lijnen. De hoge schouderlijn benadrukt daarbij het robuuste karakter. Het front valt op door de brede ŠKODA-grille en vlakke, scherp gesneden koplampen. Hun kristalstructuur is een eerbetoon aan de traditierijke Tsjechische glaskunst. Ook de vormgeving van de achterzijde benadrukt het sportieve en robuuste karakter. De LED-achterlichten hebben de kenmerkende C-vorm. De grote wielbasis en de korte overhangen maken al op het eerste gezicht duidelijk dat het interieur zeer ruim is. De Kodiaq is optioneel leverbaar met een derde zitrij met twee stoelen.

Tijdloos en functioneel
Het interieur valt eveneens op door de heldere lijnvoering. Ook hier zijn vorm en functie perfect in balans. De inzittenden ervaren een robuuste en beschermende omgeving, maar dan wel met een elegant, tijdloos en functioneel karakter. Alle voorzieningen zijn duidelijk en rustig vormgegeven. Verticale elementen zoals de uitstroomopeningen voor verwarming/ventilatie zijn blikvangers en dat geldt ook voor het grote centrale display. Het instrumentenpaneel heeft een 3D-vormgeving en bestaat uit twee secties.

Geef een antwoord