Algemeen

Vijf tips om de goedkoopste autoverzekering vinden

Je bent blij dat je een auto hebt. Je kunt zelfstandig van A naar B rijden zonder dat je afhankelijk bent van het openbaar vervoer of een taxi. Goed verzekerd de weg op gaan is belangrijk en daarom heb jij een autoverzekering gekozen die bij je past. Je denkt dat er een mogelijkheid is om je autoverzekering goedkoper af te sluiten, maar je weet niet waar je zou moeten beginnen. Met de volgende vijf tips begeleiden wij je naar een goedkopere autoverzekering, die ook nog een past bij je huidige situatie. Waar wacht je nog op?

1) Kritisch kijken naar je autoverzekering
Je kunt je autoverzekering het beste aanpassen naar je huidige situatie, waarbij je de keuze hebt uit één van de drie basisdekkingen: de WA dekking (verplicht), de WA + Beperkt Casco dekking en de WA Allrisk dekking (WA + Volledig Casco dekking).

WA dekking – een minimale dekking die verplicht is als je in Nederland woont. Bij deze dekking wordt alleen de schade aan derden gedekt. Meestal kies je voor een WA dekking als je auto rond de tien jaar oud is.

WA + Beperkt Casco dekking – een uitgebreidere variant op de verplichte WA dekking. Hierbij krijg je schade ontstaan door een aantal gebeurtenissen vergoed. Je kunt denken aan schade door brand, ruitbreuk, diefstal en extreme weersomstandigheden (storm bijvoorbeeld). De WA + Beperkt Casco dekking is het meest voor de hand liggend als je auto tussen de vijf en tien jaar oud is.

WA Allrisk dekking – de meest uitgebreide dekking waar je voor kunt kiezen. Je krijgt hier bovenop de WA dekking ook nog schade als gevolg van gebeurtenissen én de schade aan je eigen auto vergoed. Ook wanneer jij de veroorzaker bent. Daar komt nog bij dat je voor vandalisme en diefstal gedekt bent. Voor een WA  Allrisk dekking ga je als je auto nog geen vijf jaar oud is.

2) Betaal je autoverzekering jaarlijks in één keer
Kun jij je autoverzekering jaarlijks in één keer betalen, in plaats van de maandelijkse betalingsverplichting? Wanneer het antwoord op de vraag ja is, doe je er goed aan dit ook daadwerkelijk te doen. Waarom? Verzekeraars bepalen vooraf de premies en deze worden ook van te voren betaald. Per maand betaal je daar steeds een percentage rente voor. Als je besluit dit jaarlijks te betalen, bespaar je alleen al op het rentepercentage.

3) Bereken zorgvuldig het aantal kilometers per jaar
Door het aantal kilometers wat jij per jaar rijdt zo precies mogelijk uit te rekenen kun je een realistische schatting maken. Zo voorkom je dat je bij een bezoek aan de garage nog een extra rekening krijgt achteraf.

4) Kies ervoor om (kleine) autoschades zelf te betalen
Vervelend, je hebt schade aan je auto. Waarschijnlijk wil je de verzekeraar hier zo snel mogelijk van op de hoogte stellen zodat jij de schade vergoed krijgt. Wacht hier even mee als het om een kleine schade gaat! Schade claimen bij je verzekeraar heeft directe gevolgen voor je schadevrije jaren en dus op je premie. Je kunt eerst bij de garage een prijsopgave doen en deze vergelijken met wat je bij je verzekeraar meer zou gaan betalen aan premie. Zo zie je met welke optie je goedkoper uit bent en kun je een weloverwogen keuze maken.

5) Je autoverzekering blijven vergelijken
De grootste besparing zit gegarandeerd in het regelmatig vergelijken van je autoverzekering met het huidige aanbod. Verleng je autoverzekering nooit zomaar! Maak altijd eerst een vergelijking zodat je weet dat je niet teveel betaalt én goed gedekt bent.

Tip van de dag: vergelijken begint bij Autoverzekering.nl. De onafhankelijke vergelijker waar je eenvoudig en snel vergelijkt en direct kunt overstappen. Geen verzekeraar die de voorkeur krijgt waardoor je eerlijk naar de goedkoopste autoverzekering gaat. De beste autoverzekering vind je bij Autoverzekering.nl!