Hyundai

Kevin Abbring met Hyundai i20 R5 in Rally van Ieper

De nieuwe Hyundai i20 R5 debuteert van 23 tot en met 25 juni in de legendarische Rally van Ieper. De Nederlandse coureur Kevin Abbring zit tijdens het eerste optreden van Hyundai Motorsport in de competitieve R5-klasse achter het stuur. Deelname aan de Rally van Ieper past prima in het uitgebreide testprogramma van Hyundai Motorsport.
Het team gebruikt het fameuze Belgische evenement (de vijfde ronde van het Europees Rallykampioenschap ERC) om zoveel mogelijk testkilometers op asfalt af te leggen. Hoewel er met de Hyundai i20 R5 al veel testkilometers in Europa zijn afgelegd, zijn de snelle klassementsproeven in West-Vlaanderen een nieuwe uitdaging voor de nieuwe rallyauto van Hyundai Motorsport.

Testauto komt overeen met wedstrijdauto klanten
Hyundai heeft voor dit evenement een compleet nieuw chassis voor de Hyundai i20 R5 ontwikkeld. De technici en ontwerpers van Hyundai Customer Racing Department hebben daarvoor de kennis en ervaring gebruikt die zij tijdens de voorgaande testen hebben verzameld. Daarom zal de zogenoemde 0-auto, waarmee Kevin Abbring op wedstrijdsnelheid voor de deelnemers uitrijdt, bijna volledig overeenkomen met de uiteindelijke wedstrijdauto voor klanten die eind dit jaar beschikbaar komt.

Kevin Abbring achter het stuur
Kevin Abbring, de belangrijkste testrijder van Hyundai Motorsport, die ook in het World Rally Championship voor Hyundai uitkomt, rijdt de auto in Ieper. De Eindhovenaar heeft vier keer eerder deelgenomen aan deze belangrijke rally, waarvan twee keer achter het stuur van een R5-auto. Abbring en navigator Seb Marshall geven op alle klassementsproeven acte de présence, terwijl de auto ook in het servicepark op de markt van Ieper te bewonderen zal zijn.

Nederlandse fans naar Rally Ieper
‘De Rally van Ieper is ook voor Nederlandse rallyliefhebbers een prima gelegenheid om Kevin en de New Generation i20 R5 in actie te zien’, zegt algemeen directeur Bas Wibier van Hyundai Motor Nederland. ‘Kevin reed er al eens op kop. Wij zijn dus heel benieuwd naar zijn prestaties en die van de Hyundai. Voor Abbring, de Nederlandse rallysport en Hyundai is dit weer een mooie impuls.’

Rally Ieper belangrijke mijlpaal
Andrea Adamo van Hyundai Customer Racing: ‘De Rally van Ieper is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van het Hyundai i20 R5-project. Deze rally is voor de auto de perfecte gelegenheid om zijn publieksdebuut te beleven. Het ERC is een heel belangrijk internationaal kampioenschap voor R5-auto’s en wij hopen uiteraard dat onze klanten aan dit kampioenschap deelnemen. Ieper is een belangrijke rally in het ERC, beroemd en met een fantastische geschiedenis in een gebied met veel rallyliefhebbers. We zullen niet alleen de auto presenteren, maar ook volop doorgaan met ons testprogramma. De vlakke weggetjes waarop hoge snelheden mogelijk zijn verschillen behoorlijk met die van de asfalttests in de afgelopen maanden. Daarnaast is het voor ons belangrijk om de auto voor de eerste keer publiekelijk te tonen aan veel rallyliefhebbers, de media en aan mogelijke, toekomstige klanten.’

Geef een reactie