Toyota

Toyota dominant in ANWB-onderzoek naar zuinige occasions in de praktijk

Toyota scoort in het ANWB-occasiononderzoek ‘Top 40 Zuinigste Occasions’ bijzonder goed met het praktijkbrandstofverbruik. De Yaris, Prius en Auris scoren alle een Top 10 notering. In de volledige lijst zijn uitsluitend benzinemodellen of benzine-/hybridemodellen opgenomen.

Toyota komt als merk sowieso het meest voor in de Top 10. De Toyota Yaris 1.0 VVT-i Linea Eco neemt met een gemiddeld praktijkverbruik van 1 op 17,9 een zevende positie in. De Toyota Prius 1.8 Hybrid Synergy Drive eindigt met een identiek brandstofverbruik op de achtste plaats. Ook positie negen is gereserveerd voor een Toyota: de Auris 1.8 Full Hybrid. Deze zuinige familieauto heeft een gemiddeld praktijkverbruik van 17,8.

Werkelijk gereden kilometers
De indicatie van het praktijkverbruik is berekend via een door TNO en Travelcard ontwikkelde formule. Deze formule is bepaald na analyse van een grote hoeveelheid data over werkelijk getankte liters brandstof en werkelijk gereden kilometers. In het occasiononderzoek is gekeken naar de Prius geleverd van april 2009 tot november 2014, de Auris geleverd van augustus 2011 tot januari 2013 en de Yaris geleverd van februari 2002 tot februari 2003. Het bewezen lage brandstofverbruik in combinatie met de bekende betrouwbaarheid en de overzichtelijke onderhoudskosten maken deze modellen tot perfecte occasions.

Full Hybrid-technologie
De Auris en Prius in de ‘Top 40 Zuinigste Occasions’ zijn beide Full Hybrid-modellen waarbij een elektromotor de brandstofmotor ondersteunt. Hybride auto’s leveren een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van schadelijke emissies die de lokale luchtkwaliteit negatief beïnvloeden, zoals stikstofoxide (NOx).

Nieuwe generatie hybrides nog zuiniger
Toyota blijft hybride-technologie doorontwikkelen. De nieuwe Yaris Full Hybrid, Auris Hybrid, Auris Hybrid Touring Sports en de nieuwe vierde generatie Prius zijn daardoor nog zuiniger in de praktijk. Toyota werd niet voor niets als grote winnaar betiteld in een uitgebreid onderzoek van de ANWB en Natuur en Milieu afgelopen februari over het praktijkverbruik van auto’s. De Yaris Full Hybrid noteerde een eerste positie in de categorie ‘Klein Benzine’. In de categorie ‘Middelgroot Benzine’ eindigden de Prius als eerste en de Auris Hybrid op de tweede plaats.

Geef een reactie