Toyota

Toyota Prius kent met 100.000 verkopen zeer succesvolle start in Japan

Aan de vooravond van de Nederlandse Toyota Prius introductie zijn de verkopen in Japan inmiddels al opgelopen tot over de 100.000 exemplaren. En dat in nog geen twee maanden tijd.

Zuinigste auto in Nederland, zonder stekker
De populariteit van de nieuwe Prius op Toyota’s thuismarkt komt door factoren, die ook in ons land al voor veel belangstelling zorgen. De nieuwe generatie is de zuinigste auto zonder oplaadkabel en de schoonste hybride op de markt. De Prius heeft een CO2-uitstoot vanaf slechts 70 g/km, een gemiddeld verbruik van 3,0 l/100 km (volgens NEDC norm) en heeft daarnaast een vele malen lagere NOx-uitstoot ten opzichte van diesels. Waarden die niet misstaan bij een compacte auto, maar de Prius is een zeer ruime middenklasser met veel been- en bagageruimte (502 liter). De nieuwe Prius komt in Nederland voor de zakelijke rijder in aanmerking voor 21 procent fiscale bijtelling.

03-Toyota-Prius-08022016

Efficiëntste benzinemotor ter wereld
De nieuwe Prius is voorzien van Toyota’s Full Hybrid aandrijflijn, met een 1,8-liter VVT-i Atkinson-benzinemotor en elektromotor. Met een efficiency van meer dan 40% is dit de efficiëntste benzinemotor ter wereld. Het systeemvermogen van de hybride aandrijflijn – benzinemotor en elektromotor – bedraagt 90 kW (122 pk).

Het zwaartepunt van de nieuwe Prius ligt daarnaast 2,5 cm lager dan dat van zijn voorganger. De Prius is 4.540 mm lang en 1.760 mm breed – en daarmee langer en breder dan zijn voorganger. Bovendien is hij gebouwd op een compleet nieuw en meer dynamische onderstel onder de noemer The New Global Architecture. Dit alles geeft het model een dynamischer uitstraling en zorgt door het lagere zwaartepunt voor een prettiger weggedrag.

01-Toyota-Prius-08022016

Boordevol standaard actieve veiligheid
De nieuwe Toyota Prius is bovendien een van de veiligste auto’s in zijn klasse. Het standaard Toyota Safety Sense pakket, bestaande uit actieve veiligheidssystemen als Lane Departure Alert (LDA) met automatische stuurcorrectie, Automatic High Beam (AHB) en Road Sign Assist (RSA) is uitgebreid met radar-gestuurde Adaptive Cruise Control (ACC) en Pre-Collision Safety System (PCS) met voetgangersdetectie. Hiermee voldoet de nieuwe Prius aan de zwaarste eisen van onafhankelijke crashtest-instituten wereldwijd.

Al te bestellen
De Full Hybrid Prius is nu al te bestellen en vanaf deze maand start de levering bij de Toyota dealer.

One thought on “Toyota Prius kent met 100.000 verkopen zeer succesvolle start in Japan

Geef een reactie