Ford

Edge maakt SUV line-up Ford compleet

Met de Ford Edge breidt Ford het SUV-modelprogramma binnenkort verder uit. Naast de EcoSport en Kuga wordt de Edge de derde SUV van Ford in Nederland. Over enkele maanden staat de Edge in de showrooms, maar per direct zijn de orderboeken geopend.

Met de toevoeging van de Edge levert Ford in Nederland binnenkort een complete SUV-serie in diverse segmenten en prijsklassen. De EcoSport staat aan de basis ervan in het B-segment, de Kuga komt uit in de concurrerende klasse van de ’mid-size’ SUV’s en met de Edge breidt Ford het SUV-aanbod nu aan de bovenkant verder uit, om ook in het hogere segment een stijlvolle, krachtige SUV te leveren.

Twee dieselvarianten
In Nederland introduceert Ford de Edge met een keuze uit twee krachtige varianten van de 2.0 TDCi dieselmotor. De ‘basisversie’ is een 132 kW/180 pk sterke 2.0-liter TDCi met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Voor wie nog meer vermogen en trekkracht wenst, is er de 154 kW/210 pk 2.0-liter TDCi Bi-Turbo. Deze laatste is standaard gekoppeld aan een automatische PowerShift-zesversnellingsbak met dubbele koppeling. Mede door de inzet van Auto-Start-Stop staan beide motoren borg voor zuinige prestaties en een overeenkomstig lage CO2-uitstoot (2.0 TDCi: 149 g/km; 2.0 TDCi Bi-Turbo: 152 g/km).

All-Wheel Drive voor iedereen
In Nederland krijgen alle uitvoeringen van de Ford Edge standaard intelligent All-Wheel Drive (AWD)-technologie. Dit systeem schakelt naadloos tussen voorwielaandrijving onder normale omstandigheden en vierwielaandrijving wanneer de situatie daar om vraagt, voor extra zekerheid, grip, stabiliteit en rijplezier.

2015-Ford-Edge-Sport-Interior

Compleet, en nog completer
De Ford Edge komt er met een keuze uit twee uitrustingsniveaus: Trend en Sport. Van een basisuitvoering is geen sprake, aangezien de Ford Edge Trend af-fabriek een meer dan complete uitrusting meekrijgt. Zo is de Trend uitvoering onder meer standaard voorzien van 19 inch lichtmetalen velgen, zijn er diverse elektronische rij-assistenten als Lane Departure Warning en Lane Keeping Aid en beschikt de Trend over het SYNC2 multimedia systeem met 8 inch touchscreen en achteruitrijcamera. De Edge Sport vormt ten opzichte van de Trend eenvoudigweg de overtreffende trap in luxe en comfort, en zet het sportieve voorkomen van de Edge bovendien extra aan met een reeks stijlvolle accenten. Overigens is de meest krachtige versie van de Edge, de 2.0 TDCi Bi-Turbo, uitsluitend in deze Sport-trim te bestellen.

Persoonlijk
Bovenop de twee uitvoeringen biedt Ford kopers de mogelijkheid hun auto een persoonlijk accent mee te geven via één van de drie aantrekkelijke beschikbare pakketten: het X-pack, Luxury Pack of Winter Pack. Daarnaast voorziet de optielijst in tal van individuele extra’s, zoals adaptieve cruise control, een camera vóór met Front Wide View of bijvoorbeeld opblaasbare gordels achterin voor extra veiligheid.

De Ford Edge arriveert over enkele maanden in Nederland en is per direct bij de Ford dealer te bestellen.

One thought on “Edge maakt SUV line-up Ford compleet

Geef een reactie