Ford

Ford presenteert in Parijs de nieuwe S-MAX, C-MAX en Europese versie van Ford Mustang

FordFocusST_10Ford presenteert in Parijs ook de stijlvolle multi-activity vehicles C-MAX en Grand C MAX die aanzienlijk zuiniger, comfortabeler en verfijnder zijn. Ook een primeur is de Europese versie van de nieuwe Ford Mustang.

De gloednieuwe Ford Edge is een ruime smart utility vehicle die is uitgerust met de modernste technologieën. Deze luxe SUV, die in Parijs voor het eerst op een Europese autobeurs wordt gepresenteerd, verschijnt in 2015 in Europa op de markt en zal dan het vlaggenschip van het Eurpese Ford SUV-assortiment zijn.

Ook de nieuwe Ford Focus ST maakt zijn showdebuut in Parijs. Deze sportieve Focus is wendbaarder en verfijnder dan eerdere versies en is nu voor het eerst ook leverbaar met een krachtige 2.0 TDCi dieselmotor.

De nieuwe en unieke S-MAX
De nieuwe S-MAX blijft trouw aan de uitstraling van de oorspronkelijke versie en biedt een stijlvol uiterlijk, veel rijplezier en geavanceerde technologieën zonder in te boeten aan ruimte, flexibiliteit en een laag brandstofverbruik.

De S-MAX, die volgend jaar op de markt verschijnt, is het eerste model in Europa dat zal zijn uitgerust met Ford Adaptive Steering. Op basis van de snelheid verandert dit systeem continu de verhouding tussen stuurgedrag en de wielen. Het resultaat is puur rijplezier op bochtige wegen.

De nieuwe integrale multilink-achterwielophanging met lichtere aluminium onderdelen biedt dynamischer prestaties en aanzienlijk meer verfijning en nog hogere rijkwaliteit.

Rustig en moeiteloos cruisen wordt bereikt met een reeks nieuwe, responsieve en geraffineerde aandrijvingen, waaronder de nieuwe 160pk sterke 1.5-liter en 240pk sterke 2.0-liter EcoBoost-motoren. De CO2-uitstoot van dieselmotoren wordt naar verwachting met 7 procent verlaagd. Opties omvatten een 120pk 2.0-liter TDCi-motor en herziene versies van de 150pk en de 180pk sterke 2.0-liter TDCi-motoren. Voor het eerst is nu ook Ford Intelligent All-Wheel Drive leverbaar.

De S-MAX is ’s werelds eerste Ford met dynamische Glare-Free Highbeam LED-koplampen die zorgen voor een maximale verlichting zonder dat andere weggebruikers worden afgeleid. Voor het eerst is in dit segment Ford Pre-Collision Assist-technologie leverbaar. Deze geavanceerde technologie helpt ongelukken voorkomen, ook bij hoge snelheden.

Het sportieve, gestroomlijnde exterieur wordt aangevuld door een verfijnd, chique interieur dat wordt gekenmerkt door een dynamische styling, de unieke Ford multicontourstoelen en een geavanceerde klimaatbeheersingssysteem. De nieuwe S-MAX biedt 32 verschillende indelingsvarianten voor de zitplaatsen en de laadruimte. Het is het eerste model in dit marktsegment dat beschikt over Easy-Fold voor de zitplaatsen op de tweede en derde rij. Verder beschikt de auto over het spraakgestuurde connectiviteitssysteem SYNC 2, een handsfree bedienbare achterklep en ongeëvenaarde opbergmogelijkheden.

Meer styling en efficiency voor C-MAX
De nieuwe Ford C-MAX MAV-reeks biedt een gestroomlijnder exterieur dat is voorzien van de karakteristieke grille in de vorm van een omgekeerd trapezium, opnieuw vormgegeven koplampen en langere, rechthoekige mistlampen.

In het nieuwe, fraai afgewerkte interieur zijn minder knoppen en schakelaars aanwezig. De nieuwe zwarte satijnen sierrand op het dashboard en de verchroomde details dragen bij tot een rustigere, modernere uitstraling. Ook de opbergmogelijkheden zijn verbeterd. Zo beschikt de  middenconsole nu over een verschuifbare, geïntegreerde armsteun, is het ‘swing-bin’-handschoenenkastje beter bereikbaar en is de bergruimte op het dashboard dieper.

De nieuwe C-MAX en Grand C-MAX zijn leverbaar met geavanceerde technologie zoals de handsfree te bedienen achterklep en Ford SYNC 2. De NVH-waarden voor lawaai, trillingen en stugheid zijn verlaagd door middel van dikker glas in de zijruiten en beter geluidsabsorberende afdichtingen en demping in de motorruimte.

De C-MAX-serie is voor het eerst ook leverbaar met de nieuwe 1.5-liter Ford EcoBoost-benzinemotor en de 1.5-liter TDCi ECOnetic-dieselmotor met een vermogen van 105 pk en een CO2-uitstoot van 99 g/km in de 5-zits C-MAX.*

Europese versie van de iconische Mustang
De nieuwe fastback- en convertiblemodellen van de Ford Mustang garanderen uitzonderlijke prestaties en verfijning, naast de klassieke Mustang-designelementen zoals een gestroomlijnd profiel, driedimensionale tri-bar-achterlichten en de kenmerkende en gestroomlijnde voorzijde. De Europese versie van de Mustang maakt zijn debuut in Parijs en is uitgerust met kenmerkende, herziene achterlichten, zijspiegels en een ander front.

Het uiterlijk en het geluid van de Ford Mustang en de manier waarop de auto rijdt, dragen allemaal bij tot de intense ervaring. De veelgeprezen Ford 5.0-liter V8-motor heeft een vermogen van 418pk en een koppel van 524 Nm. Om tegemoet te komen aan de eisen die de Europese consument stelt aan zuinigheid en CO2-uitstoot, kan er in plaats van de V8-motor worden gekozen voor een nieuwe 2.3-liter EcoBoost-motor. Deze verschaft de Mustang een vermogen van 314pk en een koppel van 434 Nm.

De nieuwe Ford Mustang is uitgerust met een geheel nieuw ophangingssysteem voor de voor- en achterwielen en standaard Performance Pack-chassisafstelling voor Europa. Aan de voorkant draagt een nieuw perimeterhulpframe bij tot de versteviging van de voorkant, terwijl tegelijkertijd de massa is teruggebracht. Er ontstaat zo een degelijke basis voor een voorspelbaarder wielbeheersing die ten goede komt aan de handelbaarheid en het stuur- en rijgedrag.

Door de nieuwe MacPherson-veerpoten aan de voorkant met dubbele kogelgewrichten kunnen grote, krachtige remmen worden gebruikt. De GT Mustang-modellen met 2.3-liter EcoBoost-motor en V8-motor zijn in Europa allebei uitgerust met hoogwaardige remsystemen die zich achter de standaard gemonteerde 19” velgen bevinden.

Ford Edge, stijlvolle Smart Utility Vehicle
De gloednieuwe Ford Edge is het topmodel binnen de Europese SUV-range van Ford en biedt een fraai design, geavanceerde technologieën en een toonaangevende rijdynamiek.

Net als de nieuwe S-MAX zal de Edge zijn uitgerust met Ford Adaptive Steering. Verder beschikt de Edge nog over Active Noise Cancellation, een technologie die gebruikmaakt van drie microfoons in de cabine en die tegengestelde geluidsgolven genereert die via het geluidssysteem worden gericht en die het algehele motorgeluid en de sfeer in het interieur verbeteren.

De Edge zal voor Europese consumenten beschikbaar zijn met een keuze uit twee versies van de 2.0-liter Duratorq TDCi-motor: een 180 pk-versie die een koppel levert van 400 Nm, een geprojecteerde CO2-uitstoot heeft van 149 g/km en een handgeschakelde zesversnellingsbak, en een 210 pk-versie met een koppel van 400 Nm, een geprojecteerde CO2-uitstoot van 159 g/km en een automatische PowerShift zesversnellingsbak met schakelpeddels.

Meest geavanceerde Ford Focus ST ooit
Voor een nog responsievere, en meer gebalanceerde en verfijnde rijervaring is de meest geavanceerde Focus ST ooit uitgerust met nieuwe chassisregelsystemen en een verbeterde wielophanging en besturing.

De eerste Focus ST diesel brengt alledaagse toepasbaarheid en sportiviteit op een hoger plan in de vorm van de zuinigste en CO2-vriendelijkste sportieve Ford ooit. De 185 pk 2.0-liter TDCi accelereert in 8,1 seconden van 0-100 km/u, heeft een verbruik van 4,2 l/100 km en een CO2-uitstoot van 110 g/km.*

De 250 pk sterke 2.0-liter EcoBoost accelereert in 6,5 seconden van 0/100 km/u, heeft een brandstofverbruik van 6,8 l/100 km en een CO2-uitstoot van 159 g/km. Nieuw op beide modellen is Auto-Start-Stop, dat ervoor zorgt dat de brandstofefficiëntie van de EcoBoost met 6 procent is verbeterd.

“Deze geweldige nieuwe modellen zullen een krachtige impuls geven aan wat volgens mij opnieuw een belangrijk jaar wordt voor Ford Europa”, aldus Stephen Odell, Ford executive vice president, Europe, Middle East and Africa. “2015 wordt een jaar waarin de productgeleide bedrijfstransformatie van Ford Europa aanzienlijke vooruitgang zal boeken.”

Geef een antwoord