Opel

Opel-verkoop plust in januari naar nieuw Europees record

Voor Opel is 2016 bijzonder positief van start gegaan met zo’n 80.000 nieuwe registraties (personen- en lichte bedrijfswagens) in januari. Dat betekent een stijging van 7.500 voertuigen en 10,4 procent ten opzichte van januari 2015. Het is ook het beste januari-resultaat sinds 2011. Opel zit met zijn cijfers beduidend boven de totale Europese markt (+ 2,6 procent). Het marktaandeel steeg met 0,4 procent naar 5,75 procent.

“Deze buitengewoon goede start laat zien dat onze nieuwe producten in de smaak vallen”, aldus Peter Christian Küspert, Vice President Sales & Aftersales Opel Group. “De nieuwe Astra is een enorm succes met een stijging van 43 procent in januari. De binnenkort uit te brengen Astra Sports Tourer en de nieuwe Mokka X zullen de verkoop dit jaar beslist verder aanjagen.”

Van de nieuwe Astra zijn sinds de start van de levering in november vorig jaar inmiddels meer dan 17.500 exemplaren geregistreerd. Het aantal orders zit al boven de 100.000. De Opel Mokka laat over januari een stijging van 5,5 procent zien en een registratieaantal van ongeveer 12.500 exemplaren.

Opel zag de verkoop in januari toenemen in veertien Europese landen, inclusief de drie grootste markten, te weten Duitsland (+ 20.5 %), Frankrijk (+ 16.6 %) en Spanje (+ 68.8 %). In Nederland zijn afgelopen maand 2.938 nieuwe Opels geregistreerd: een stijging van 11.1 procent.

One thought on “Opel-verkoop plust in januari naar nieuw Europees record

Geef een antwoord