Opel

Opel Corsa wint prestigieuze AUTOBEST 2015 Award

opel corsa autobest 2015De nieuwe generatie Opel Corsa heeft nu al zijn eerste belangrijke onderscheiding binnen: de prestigieuze AUTOBEST 2015 Award. Bij de finale in Belgrado scoorde hij 994 punten. Dat bleek voldoende om de nieuwe Hyundai i20 (906 punten), Skoda Fabia (871 punten) en de recentelijk gelanceerde Citroën C4 Cactus (830 punten) te overtreffen. De jury van AUTOBEST bestaat uit vijftien vooraanstaande, Europese autojournalisten.

Autofabrikanten hechten veel waarde aan deze onderscheiding, aangezien de jury zich niet beperkt tot het beoordelen van klassieke voertuigkenmerken. Er wordt ook gekeken naar de onderhoudskosten, de distributie van onderdelen en de dienstverlening van de dealers. De auto die in totaal op alle onderdelen het beste scoort, krijgt de AUTOBEST 2015 Award.

‘Best Buy Car’
“Onze bekende slagzin ‘Best Buy Car of Europe for 2015’ past perfect bij de nieuwe Opel Corsa”, zegt Dan Vardie, juryvoorzitter van AUTOBEST. Opel-CEO Dr. Karl-Thomas Neumann voegt daaraan toe: “Wij waren er al van overtuigd dat de nieuwe Corsa een topper in zijn klasse is en AUTOBEST bevestigt dat. Daar zijn wij uiteraard bijzonder trots op. De nieuwe generatie Opel Corsa combineert Duitse technologie met aantrekkelijk en modern design en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De geavanceerde veiligheidsvoorzieningen en de nieuwe motoren en versnellingsbakken zijn bovendien technologische hoogstandjes.”

De Corsa is een van de belangrijkste Opel-modellen, die goed is voor ongeveer een vierde van de totale omzet. De eerst generatie Corsa kwam 32 jaar geleden op de markt en sindsdien zijn al ruim 12,4 miljoen exemplaren verkocht. Alleen al de vierde generatie, de Corsa D, neemt daarvan drie miljoen orders voor zijn rekening tussen 2006 en 2014. De nieuwste generatie van de Opel Corsa zet het succes onverminderd voort, zo lijkt het. Drie maanden na start van de verkoop zijn al ruim 55.000 orders geplaatst. Hij vormt tevens een belangrijk onderdeel van Opels productoffensief. Tot en met 2018 lanceert Opel 27 nieuwe modellen en 17 nieuwe motoren.                                

Geef een antwoord