Land Rover

Nooit meer iets ‘kwijt’ met Land Rover Discovery Sport

De Land Rover Discovery Sport modeljaar 2017 is de eerste auto ter wereld met geïntegreerde Tile-technologie. Tile is een Bluetooth-tracker die de bestuurder eraan herinnert dat hij belangrijke spullen moet meenemen en die helpt uit het zicht geraakte items te vinden. Als de tracker verbonden is aan voorwerpen, dan zijn die via het nieuwe InControl Touch Pro-infotainmentsysteem of de speciale smartphone app zo weer terug te vinden.

Gemiddeld besteedt iemand vijftien minuten per dag aan het zoeken naar dingen als sleutels, de portemonnee, een tas of belangrijke documenten. Door een Tile-tracker met Bluetooth-technologie aan de sleutelbos of portemonnee te koppelen, heb je ze zo weer teruggevonden.

5-Land-Rover-Discovery-Sport
‘Het zoekraken van je portemonnee of het ergens achterlaten van je sporttas is niet alleen onhandig. Het besef dat je iets vergeten hebt, leidt je ook af van je bezigheden. De technologie van Tile herinnert de berijder van een nieuwe Discovery Sport eraan belangrijke zaken niet te vergeten en helpt via het nieuwe touchscreen uit het zicht geraakte dingen snel te vinden’, zegt Peter Virk, Director of Connected Technologies & Apps bij Jaguar Land Rover.

Jaguar Land Rover is de eerste autofabrikant ter wereld die Tile integreert in het infotainmentsysteem. Klanten kunnen een lijst met zogenoemde ‘Essentials’ maken, die altijd wordt gecontroleerd zodra de app wordt gestart. Als essentiële items ontbreken in de auto, waarschuwt het systeem. Een ingebouwd geluidssignaal van de Tile-tracker zorgt dat zoekgeraakte items snel te vinden zijn, ook in huis. De Tile App is geschikt voor apparaten van Android en Apple.

Mike Farley, CEO van Tile: ‘Het is fantastisch om met Jaguar Land Rover samen te werken. We geloven dat de integratie van Tile veel voordelen heeft, zoals tijdbesparing en meer zekerheid over de locatie van essentiële zaken. In de afgelopen zes maanden is het aantal Tile-trackers gegroeid van twee miljoen naar meer dan vijf miljoen.’

4-Land-Rover-Discovery-Sport
Black Limited Edition & Graphite Design Pack
De Discovery Sport modeljaar 2017 brengt nog meer noviteiten. De SUV is bijvoorbeeld leverbaar als Black Limited Edition. Deze uitvoering is voorzien van diverse hoogglanzend zwarte designdetails, een specifieke Dynamic-grille, SPORT-badges en privacy glass. De Black Limited Edition is er in drie carrosseriekleuren: Silicon Silver, Yulong White en Carpathian Grey.

Het Graphite Design Pack omvat een in de kleur Dark Atlas uitgevoerde grille en belettering op de motorkap en afwerking van de luchtroosters in voorspatborden in dezelfde kleur. Het dak is gespoten in de contrasterende kleur Corris Grey en de spiegelkappen zijn Narvik Black. Lichtmetalen wielen in maten van 18 tot 20 inch maken het pakket compleet.

Land Rover introduceert ook vier nieuwe metallic carrosseriekleuren voor de Discovery Sport: Silicon Silver, Farallon Black, Carpathian Grey en Aruba.

3-Land-Rover-Discovery-Sport
InControl Touch Pro-infotainmentsysteem
De Land Rover Discovery Sport van modeljaar 2017 voldoet aan de behoefte aan meer connectiviteit en wordt voorzien van de nieuwste generatie van het InControl Touch Pro-infotainmentsysteem met een groot 10,2-inch touchscreen. Dankzij een smartphone-achtige menustructuur is de bediening zeer intuïtief, bijvoorbeeld in- en uitzoomen met de vingertoppen – net als bij een smartphone of een tablet. Het beeldscherm is met een verhouding van 21:9 superbreed; de resolutie van 1.280×542 pixels is 80 procent hoger dan die van het standaard 8-inchscherm. Verder kan de gebruiker de startpagina aanpassen, zodat hij zijn favoriete apps ‘onder vingerbereik’ heeft. Het InControl Touch Pro-infotainmentsysteem maakt gebruik van een supersnelle 60 GB Solid State Drive(SSD), die honderd keer sneller is dan een reguliere Hard Disk Drive (HDD). InControl Touch Pro heeft bovendien als eerste in-car-systeem een Quad-Coregrafische processor.

6-Land-Rover-Discovery-Sport
Geavanceerde veiligheidssystemen
Als aanvulling op de nieuwe designpakketten en het opgewaardeerde infotainmentsysteem introduceert Land Rover drie nieuwe veiligheidssystemen.
Driver Condition Monitor waarschuwt met audiovisuele signalen als het systeem tekenen van vermoeidheid bij de bestuurder detecteert.
Intelligent Speed Limiter helpt de bestuurder om zich aan de snelheidslimiet te houden. Het systeem maakt gebruik van Traffic Sign Recognition om veranderingen van de toegestane snelheid te detecteren. Bij een verandering krijgt de bestuurder een ‘voorstel’ om zijn snelheid aan te passen aan de limiet. Als de bestuurder die accepteert, past de auto automatisch het tempo aan.
Lane Keep Assist maakt gebruik van een aan de voorzijde van de auto geplaatste camera die een oogje houdt op de wegbelijning. Als de auto de rijstrook dreigt te verlaten zonder dat de bestuurder richting aangeeft, stuurt het systeem rustig tegen om de auto binnen de lijnen te houden.

De Discovery Sport wordt gebouwd in Jaguar Land Rovers prijswinnende fabriek in Halewood, in het Verenigd Koninkrijk en is in Nederland leverbaar vanaf € 44.200,-

2-Land-Rover-Discovery-Sport

Geef een antwoord