Land Rover

50 jaar Velar: het verhaal van Range Rover

Land Rover heeft een nieuwe bezoekersattractie geopend in de productiefaciliteit in Solihull, de thuisbasis van Land Rover. De interactieve exhibitie heet ‘The Range Rover Story’ en is opgezet ter ere van het vijftigjarig bestaan van ’s werelds meest gerespecteerde, luxueuze SUV.

Range Rover produceert al sinds 1970 in Solihull, maar de geschiedenis op de locatie gaat terug tot 1967 toen het eerste, geheime prototype met de codenaam Velar werd gebouwd. De nieuwe exhibitie neemt bezoekers mee op een tijdreis van het ontstaan van de Velar halverwege de jaren ’60, tot de introductie van de Range Rover Sport en Range Rover Evoque. De tentoonstelling bereikt zijn hoogtepunt met de presentatie van de nieuwe Range Rover Velar: het toonbeeld van Brits design en technisch vakmanschap.

Roger Crathorne (bekend als Mr Land Rover) heeft 50 jaar gewerkt voor Land Rover en was nauw betrokken bij het opzetten van de exhibitie. “The exhibit tells the incredible story of the Range Rover, from the original Velar prototype through to today’s new model. At the time I began my career in 1967 as a Technical Assistant on the Velar Team, the intention was never to build a luxury vehicle. Over the 50 years since, the Range Rover has come a long way. We wanted to develop a more comfortable on-road Land Rover that would combine the comfort of the Rover with the Land Rover 4×4 capability to support a growing leisure market.”

Nigel Blenkinsop, Operations Director bij Solihull, zegt: “We are hugely proud to build the Range Rover Velar at Solihull, the birthplace of both the Land Rover and Range Rover. Here, we have invested over £2bn in recent years to enable us to triple production. Our business is now Britain’s number one car manufacturer.”

De opening van de Range Rover exhibitie valt samen met de start van de fabrieksrondleiding voor de nieuwe Velar in Solihull. Na de Jaguar F-PACE en nieuwe Land Rover Discovery is de Velar het derde nieuwe model in één jaar waarvan de productie in Solihull begint. ‘The Range Rover Story’ is de tweede attractie in Solihull. De eerste was de Defender Celebration die in 2015 meer dan 11.000 bezoekers trok naar Solihull.

Geef een antwoord