Algemeen

Snel en slim de goedkoopste autoverzekering afsluiten

Je bent op zoek naar de goedkoopste autoverzekering. Allereerst is het van belang om te weten hoe je premie wordt opgebouwd. Dit wordt bepaald aan de hand van de volgende factoren: je leeftijd, het type auto, je woonadres, je schadevrije jaren en de gewenste dekking. De dekking mag je gelukkig zelf bepalen. Je hebt keuze uit:

● WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid). Iedereen is verplicht een WA-verzekering af te sluiten, dit is wettelijk vastgelegd. De WA-verzekering is de goedkoopste variant en vergoedt de schade die met jouw auto wordt toegebracht aan derden.De WA-verzekering wordt vaak afgesloten voor auto’s ouder dan 10 jaar.
● WA + beperkt casco. Bij de WA + beperkt casco verzekering wordt ook schade aan je auto door brand, diefstal, storm en ruitbreuk vergoed. De WA + beperkt casco verzekering wordt vaak afgesloten voor auto’s tussen de 4 – 8 jaar oud.
● WA + volledig casco verzekering. Dit is de meest uitgebreide autoverzekering en wordt ook wel de Allrisk autoverzekering genoemd. Bij deze verzekering wordt schade die je met je auto hebt veroorzaakt aan anderen én de schade aan je eigen auto vergoed. De WA + volledig casco autoverzekering is aan te raden voor auto’s die nog geen vijf jaar oud zijn.

Hoeveel geld kun je besparen?
Doordat er steeds nieuwe prijsvechters op de markt komen, kun je zo tot wel € 200 besparen op je autoverzekering. Vergelijk je autoverzekering regelmatig via Overstappen.nl om tot de goedkoopste variant te komen.

4 slimme tips om de kosten voor je autoverzekering te verlagen
1. Betaal zelf kleine autoschades
Vaak is het voordeliger om schade die hoger is dan het eigen risico uit eigen zak te betalen. Dit komt doordat het claimen van reparatiekosten als gevolg van schade zorgt voor een hogere premie. Het gevolg van schade claimen is dat je schadevrije jaren kwijtraakt en zo minder korting krijgt op je premie. Wees voorbereid: bereken altijd wat de reparatie kost en vergelijk dit met de extra premiekosten die je gaat betalen na een schadeclaim.

2. Maak een realistische inschatting van het aantal kilometers wat je per jaar rijdt
Geef altijd een juiste opgave op van het aantal kilometers dat je rijdt, om bij schade of een bezoek aan je garage niet de kans te creëren dat je een nabetaling moet doen.

3. Jaarlijks je verzekering betalen
Veel verzekeraars geven je korting als je besluit je verzekering jaarlijks te betalen. Als je voorheen maandelijks je autoverzekering betaalde, kan dit per jaar een mooie besparing opleveren.

4. Laat je autoverzekering nooit automatisch verlengen
Uiteindelijk willen verzekeraars winst maken. Na je contractverloopdatum kan het zomaar zijn dat je basispremie jaarlijks verhoogd wordt. Vergelijk je autoverzekering via een vergelijker en kijk of er inmiddels een betere en goedkopere autoverzekering is die aansluit bij jouw situatie.

One thought on “Snel en slim de goedkoopste autoverzekering afsluiten

Geef een reactie