Volkswagen

Glazen Fabriek in Dresden: focus op mobiliteit van de toekomst

Volkswagen heeft de Glazen Fabriek in Dresden opengesteld voor het publiek. Bezoekers kunnen er de mobiliteit van de toekomst ervaren aan de hand van vijftig interactieve exposities die fun en informatie combineren. Ook kan er gereden worden met de nieuwste elektrisch aangedreven modellen van Volkswagen.

500_glazenfabriek3

De Glazen Fabriek (Die Gläserne Manufaktur) in Dresden vertelt het verhaal van de auto: van het begin tot en met de toekomst. In de fabriek worden binnenkort weer auto’s geproduceerd: ‘elektrisch’ en ‘digitaal’ zijn daarbij de kernwoorden.

500_volkswagensportcoupeconcept-7.jpg-

Publiekstrekker: Volkswagen Sport Coupé Concept GTE
In de Glazen Fabriek is er een belangrijke rol voor de Sport Coupé Concept GTE, een sportief studiemodel met innovatieve plug-in hybride technologie met twee elektromotoren die lokaal emissievrij rijden mogelijk maken. Met een systeemvermogen van 279 kW/380 pk zijn de prestaties van hoog niveau. Toch bedraagt het gemiddelde verbruik slechts 2,0 l/100 km. Er zijn nu acht plug-in hybride modellen van Volkswagen. Tot en met 2020 komen er nog twintig bij.

500_volkswagensportcoupeconcept-9.jpg-

Opgedeeld in vieren
De expositie in de Glazen Fabriek is in vieren opgedeeld. In het eerste gedeelte staat de GTE-simulator, die een virtuele, elektrische rit door Dresden mogelijk maakt. Een doorkijkmodel van de e-Golf gunt bezoekers een gedetailleerde blik op de componenten van een elektrische aandrijflijn. In het tweede gebied zijn de nieuwste assistentiesystemen te ontdekken en in het derde deel van de expositie ligt de nadruk onder andere op digitale netwerken, de (integratie) mogelijkheden van smartphones en het gebruik van apps. In het laatste gedeelte staat de mobiliteit van de toekomst centraal. Dit wordt geïllustreerd aan de hand van onder meer de ultrazuinige XL1 en ‘de Last Mile Surfer’ – een slimme mobiliteitsoplossing voor steden. Ook kan er gereden worden met de nieuwste elektrisch aangedreven modellen van Volkswagen.500_volkswagensportcoupeconcept-2.jpg-

Bezoekers nemen deel aan het innovatieproces
Bezoekers kunnen hun ideeën over de mobiliteit van de toekomst kwijt in de videobox – zo worden ze deel van het innovatieproces in een fabriek waar binnenkort bijzondere (elektrische) auto’s worden gebouwd.

500_volkswagensportcoupeconcept-62.jpg-

One thought on “Glazen Fabriek in Dresden: focus op mobiliteit van de toekomst

Geef een antwoord