Volkswagen

Techno Classica: overzicht 40 jaar Golf GTI

Volkswagen viert dit jaar een wel heel sportieve verjaardag op ’s werelds grootste show voor klassieke auto’s. Tot en met vandaag stond de Techno Classica in Essen voor het merk geheel in teken van de 40ste verjaardag van een Volkswagen die de klassiekerstatus de afgelopen vier decennia zonder meer heeft verdiend en vandaag de dag menig liefhebbershart nog steeds sneller doet slaan: de Golf GTI.

Tijdens de 2016-editie van de show ging bij Volkswagen Classic de aandacht uit naar de Golf GTI. In 1976 was het plan om slechts 5.000 exemplaren van de ‘sport-Golf’ te bouwen, maar al snel werd het model een doorslaand succes. Sinds zijn introductie zijn er bijna twee miljoen Golfs GTI geproduceerd. Om dat succes aan te zetten, presenteerde Volkswagen Classic op de Techno Classica een zeer begeerlijke selectie uit vier generaties Golf GTI-historie. Zeven exclusieve Golf GTI-modellen stonden in Hal 7.0 gereed om bezoekers van de show te bekoren.

Zeven hoogtepunten uit 40 jaar Golf GTI
De tentoonstelling liep uiteen van de eerste versie van de Golf GTI tot aan de nieuwste, zevende generatie. Op de stand schitteren de oorspronkelijke GTI uit 1976, een trainee restauratieproject van een GTI uit 1983, de 1986 Group A Golf Mk II GTI kampioensauto, de ‘Edition 20′ special edition uit 1997, de Golf Mk V GTI ‘Need for Speed’ uit 2008, het 503 pk sterke GTI Roadster studiemodel uit 2014 en de splinternieuwe Golf GTI Clubsport met maximaal 290 pk.

One thought on “Techno Classica: overzicht 40 jaar Golf GTI

Geef een antwoord