Opel

Opel kondigt details aan van offensief op het gebied van brandstofverbruik en emissies

De nieuwe Astra is vanaf juni 2016 het eerste model waarvan Opel de brandstofverbruikscijfers ook volgens de ‘Worldwide Harmonized Light Duty Vehicles Test Procedure’-cyclus (WLTP) publiceert. Tevens start Opel in augustus met de toepassing van verbeterde SCR-techniek voor dieselmotoren in nieuwe modellen om de uitstoot van NOx verder te reduceren. Opel doet dit op eigen initiatief, ter voorbereiding op de zogeheten ‘Real Driving Emissions’-testcyclus (RDE) die in september 2017 wordt ingevoerd. De WLTP-test en de verbeterde SCR-techniek zijn onderdeel van het offensief van Opel voor meer transparantie op het gebied van brandstofverbruik en uitstoot.

“Wij zijn ervan overtuigd dat de autoindustrie het vertrouwen kan terugwinnen door middel van meer transparantie voor klanten en overheden. Met de aangekondigde maatregelen in aanloop naar RDE laat Opel zien dat het kan”, zegt dr. Karl-Thomas Neumann, CEO bij Opel. “Ik vraag de Europese Unie, de EU-lidstaten en andere Europese landen voor een snelle invoering van testopstellingen en testinterpretaties van praktijkgerichte metingen, zodat een einde wordt gemaakt aan de onzekerheid als gevolg van testresultaten die nauwelijks met elkaar te vergelijken zijn.”

WLTP-test
Vanaf eind juni wordt het brandstofverbruik van de nieuwe Opel Astra ook gemeten volgens de WLTP-test. Andere Opel-modellen volgen later. De resultaten leveren een bandbreedte op, met een hoog en een laag verbruikscijfer. Deze worden gepubliceerd op een speciale Opel micro-website. Volgens de plannen van de EU wordt de ‘New European Driving Cycle’-testcyclus (NEDC) in 2017 vervangen door een nieuwe, wereldwijde WLTP-test. Deze nieuwe testcyclus is belangrijk om gestandaardiseerde, reproduceerbare en vergelijkbare resultaten te verkrijgen.

SCR-techniek
Een belangrijke maatregel in aanloop naar RDE is de toepassing van verbeterde SCR-techniek voor Euro 6-dieselmotoren. Opel verwacht de technologie voor effectievere uitlaatgasbehandeling vanaf augustus in het productieproces op te nemen. Dr. Neumann benadrukt: “Ik ben ervan overtuigd dat dieseltechnologie een belangrijke rol blijft spelen in Europa, zolang de industrie het pad van continue verbetering blijft volgen. Mede hierom hebben we besloten om met ingang van 2018 alle dieselmotoren van Opel te voorzien van de nieuwste SCR-techniek.”
Onderdeel van het offensief is ook een klanttevredenheidscampagne die Opel vrijwillig uitvoert onder 57.000 Euro 6-voertuigen die in Europa op de weg rijden (Zafira Tourer, Insignia en Cascada). Deze voertuigen krijgen de update zodra die beschikbaar is, te beginnen vanaf juni dit jaar.

One thought on “Opel kondigt details aan van offensief op het gebied van brandstofverbruik en emissies

Geef een antwoord