Skoda

Mijlpaal: 1 miljoenste 3e generatie ŠKODA Octavia

ŠKODA heeft de 1 miljoenste Octavia van de derde generatie geproduceerd. Het jubileummodel rolde in ŠKODA’s belangrijkste fabriek in Mladá Boleslav van de productielijn. Sinds het model in 1996 werd geïntroduceerd, heeft de Tsjechische autofabrikant in totaal zo’n vijf miljoen Octavia’s gebouwd.

De Octavia is het meest succesvolle model van ŠKODA ooit en wordt daarom beschouwd als het ‘kloppende hart van het merk’. De productie van de 1 miljoenste derde-generatie ŠKODA Octavia onderstreept het succes van het model op de internationale markten. Meer dan welk ŠKODA-model ook symboliseert de Octavia de rappe groei van het merk gedurende de afgelopen twee decennia.

De derde generatie ŠKODA Octavia is veelzijdiger dan ooit. De Octavia en Octavia Combi zijn beschikbaar met voor- en vierwielaandrijving. De ŠKODA Octavia RS is de snelste serieproductie-Octavia tot dusver. De ŠKODA Octavia G-TEC op aardgas en de ŠKODA Octavia Scout, een robuuste allrounder met indrukwekkende offroadkwaliteiten, debuteerden in 2014. Daarnaast is in Europa ook de exclusieve ŠKODA Octavia L&K beschikbaar.

Met een breed aanbod aan modelvarianten en onderscheidende productfeatures is de Octavia niet alleen bij consumenten populair; ook het professionele publiek weet ŠKODA’s bestseller op waarde te schatten. De afgelopen jaren heeft het model meer dan vijftig internationale onderscheidingen op zijn conto bijgeschreven en won de Octavia in uiteenlopende vergelijkingstests.

De derde generatie Octavia werd in 2013 geïntroduceerd. De meeste Octavia-modellen worden gebouwd in de belangrijkste fabriek van het merk in Mladá Boleslav. Naast de productie in Tsjechië rolt de ŠKODA Octavia van productielijnen in China, Rusland, India en Kazachstan. Als ŠKODA’s grootste individuele markt vervult China een belangrijke rol voor zowel het merk als het model. De ŠKODA Octavia werd in mei 2014 in China op de markt gebracht. Sindsdien wordt de compacte middenklasser daar geproduceerd in de fabriek van SAIC Volkswagen in Ningbo.

In 2015 alleen al werden wereldwijd 432.300 Octavia’s verkocht, zo’n 11 procent meer dan in het jaar ervoor. Gedurende de eerste twee maanden van dit jaar leverde ŠKODA 70.500 Octavia’s af aan een nieuwe eigenaar.

One thought on “Mijlpaal: 1 miljoenste 3e generatie ŠKODA Octavia

Geef een antwoord