Skoda

ŠKODA vergroot Tsjechische productiecapaciteit

Ook tijdens de fabrieksvakantie wordt stevig doorgewerkt op de drie Tsjechische productielocaties van ŠKODA. De pauze van twee tot drie weken wordt benut om de fabrieken in Mladá Boleslav, Kvasiny en Vrchlabí te optimaliseren. De meeste aandacht gaat uit naar het uitbreiden van de locatie Kvasiny. Daar is de fabrieksvakantie al begonnen en lopen de werkzaamheden tot 14 augustus. In Mladá Boleslav en Vrchlabí duurt het groot onderhoud van 3 tot 14 augustus.

02-SKODA-vergroot-Tsjechische-productiecapaciteit“We gebruiken de productiestop efficiënt, zodat we de faciliteiten kunnen aanpassen en verbeteren. De komende weken en ook na de vakantie richten we ons vooral op het vergroten van de fabriek in Kvasiny”, aldus Michael Oeljeklaus, binnen de ŠKODA directie verantwoordelijk voor productie en logistiek.

 

In de ŠKODA fabriek in Kvasiny rollen sinds dit jaar de nieuwe ŠKODA Superb en de nieuwe ŠKODA Superb Combi van de band. Ook wordt hier de ŠKODA Yeti gebouwd. De komende jaren neemt de productiecapaciteit van deze locatie toe tot 280.000 auto’s per jaar. Daaraan voorafgaande projecten worden deze zomer opgepakt. Denk daarbij aan nieuwe apparatuur in de lakstraat en extra lijnen in de carrosserie-afdeling. Ook de assemblagelijnen ondergaan een verbetering en uitbreiding. Bovendien wordt doorgewerkt aan de bouw van een nieuwe logistieke hal.

04-SKODA-vergroot-Tsjechische-productiecapaciteitTijdens de vakantie ligt de focus in de ŠKODA fabriek in Mladá Boleslav op onderhoud aan de machines en apparatuur van beide productielijnen, MB I en MB II. Aan het begin van de fabrieksvakantie worden deze lijnen compleet leeggehaald. Ook volgt onderhoud in de plaatwerkerij en carrosseriebouw. De lakstraat krijgt een nieuwe koelzone en in de motorenhal worden de sectoren gemoderniseerd waar de motorblokken worden gebosseleerd en samengesteld.

05-SKODA-vergroot-Tsjechische-productiecapaciteitIn de fabriek in Vrchlabí vergroot ŠKODA de capaciteit voor de productie van de DQ 200-versnellingsbakken. Deze moderne transmissies met dubbele koppeling komen sinds 2012 uit deze ŠKODA fabriek. Ze zijn bestemd voor diverse ŠKODA modellen en voor andere merken van het Volkswagen-concern. In het voorjaar van 2016 zal de fabriek niet meer beperkt zijn tot 1.500 transmissies per dag, maar kunnen er 2.000 worden gemaakt. De noodzakelijke voorbereidingen worden in de vakantie getroffen.

Behalve in de fabrieken, investeert ŠKODA tijdens de zomervakantie ook nog in andere faciliteiten. Zo staat de komende weken het moderniseren van de lokalen van de ŠKODA opleiding voor mechanische techniek in Mladá Boleslav op de planning. Ook krijgen de studenten hier een nieuwe kantine.

One thought on “ŠKODA vergroot Tsjechische productiecapaciteit

Geef een reactie