Nissan

Nissan LEAF viert uitbundig 5e verjaardag

Nissan vierde dinsdag 22 maart 5 jaar elektrisch autorijden in Nederland. Destijds reden de eerste 20 Nissans LEAF de showroom uit, waarmee de markt voor elektrisch rijden in gang werd gezet. Het gebrek aan laadpalen werd ruimschoots gecompenseerd door het enthousiasme van de eerste LEAF-rijders.

42 % meer
Flash forward naar 22 maart 2016: er zijn al meer dan 4.000 elektrische Nissans in Nederland geleverd, waarvan bijna 3.000 LEAFs. Laadpalen zijn er volop. En het bereik van de LEAF groeide met ruim 42 % tot 250 km (NEDC). ‘In enkele jaren tijd is er geweldig veel gebeurd en ook komende jaren ontwikkelt elektrisch rijden zich snel,’ voorspelt Bart van Thienen, Director Communications van Nissan. Maarten Steinbuch, professor aan de TU Eindhoven en EV-kenner beaamt dat: ‘We staan nog maar aan het begin van de elektrische beweging. De EV-revolutie gaat beginnen: accu’s worden goedkoper en elektrische auto’s rijden in 2018 meer dan 300 km en kosten rond de 35.000 euro. Dan gaat het hard. 1 Miljoen EV’s in 2025? Zeker wel!’

Vraagbaak
Tijdens het verjaardagsfeest werd ook de Nissan Electric Club geïntroduceerd. Voorzitter Edwin Glaser: ‘We willen de rijders en kopers van een elektrische Nissan met raad en daad bijstaan. Als Nissan Electric Club zijn we de vraagbaak voor iedereen die elektrisch rijdt of dat overweegt.’

One thought on “Nissan LEAF viert uitbundig 5e verjaardag

Geef een reactie