Kia

Kia Picanto aan de top

Kia is 2016 zeer goed van start gegaan, met een derde plaats in de lijst van bestverkochte automerken in januari en een tweede plaats in februari. Bovendien was de Kia Picanto in februari de bestverkochte auto van Nederland, met 1.738 verkochte exemplaren.

Nieuwe modellen stimuleren Kia-verkopen
De Kia Picanto blijft in Nederland onverminderd populair. Afgelopen jaar introduceerde Kia een vernieuwde, opgefriste uitvoering van de Picanto die bij de Nederlandse automobilist duidelijk in de smaak valt. De goede verkopen van Kia gedurende de eerste maanden van dit jaar werden ook versterkt door andere nieuwe modellen die het merk het afgelopen half jaar introduceerde. Zo laat bijvoorbeeld de vernieuwde Kia cee’d zich duidelijk gelden, met een ruime verdubbeling qua verkopen ten opzichte van de eerste twee maanden van 2015.

Optima Sportswagon: belangrijke aanwinst
De nieuwe Kia Sportage en Optima sedan dragen eveneens bij aan de positieve resultaten van Kia. De Optima krijgt dit jaar bovendien gezelschap van de compleet nieuwe Optima Sportswagon. Deze ruime stationwagonversie – een voor ons land belangrijke carrosserievariant – stond begin dee maand als wereldprimeur op de Internationale Autosalon van Genève en wordt later dit jaar bij de Nederlandse Kia-dealers verwacht.

One thought on “Kia Picanto aan de top

Geef een antwoord