Kia
Kia

Kia bouwt trainingscentra in Ethiopië en Kenia

Kia Motors Corporation investeert al jaren in hulpprogramma’s in Afrika. De jongste projecten zijn de start van de bouw van automotive trainingscentra in Ethiopië en Kenia. Het gaat om lokaal gerunde trainingsfaciliteiten als onderdeel van het ontwikkelingsprogramma – ‘Green Light Project’ – dat Kia in 2012 heeft gestart.

Het doel is ondersteuning van initiatieven op het vlak van gezondheidszorg, educatie en werkgelegenheid in Afrika. Het programma helpt lokale gemeenschappen met het verbeteren van hun mobiliteit en het zelf voorzien in de ontwikkeling van hun leefgemeenschap. De beoogde trainingscentra in Addis Abeba en Nairobi, de hoofdsteden van Ethiopië en Kenia, moeten in de eerste helft van 2017 gereed zijn. Hiermee is een investering gemoeid van 4 miljoen dollar, afkomstig van Kia Motors en de Korea International Cooperation Agency (KOICA).

Toekomstperspectief
Elk trainingscentrum biedt jaarlijks plek aan honderd jonge cursisten. Ze krijgen les van lokale trainers en kunnen een stageprogramma doorlopen bij de importeur van Kia in Kenia. Het ‘Green Light Project’ zorgt zo voor werkgelegenheid en toekomstperspectief voor technici. In de toekomst wil Kia ook een ondersteunde rol spelen bij de start van lokale automotive service centers, waardoor nog meer werkgelegenheid ontstaat.

Sinds 2012 heeft Kia talrijke initiatieven op het vlak van gezondheidszorg, educatie en werkgelegenheid in Afrika ondersteund. Projecten in Tanzania, Malawi, Mozambique, Kenia en Ethiopië hebben geresulteerd in de oprichting van vijf nieuwe scholen en een gezondheidscentrum. Kia heeft daarbij ook twintig voertuigen, zoals schoolbussen, rijdende bibliotheken en mobiele gezondheidsklinieken geleverd.

Geef een antwoord