Toyota

Toyota Gazoo Racing presenteert coureurs TS050 HYBRID enduranceracers

Toyota Gazoo Racing maakt de line-up van coureurs bekend voor het aankomende endurance-seizoen. De teams bestaan uit veelbelovende en ook ervaren rijders, die de strijd met de concurrentie aangaan in een compleet nieuwe TS050 HYBRID met een sterk verbeterde monocoque, motor en hybridesysteem.

De line-up van de eerste auto is ijzersterk. Coureurs Anthony Davidson en Sébastien Buemi, de wereldkampioenen van 2014, zijn opnieuw van de partij. Beide heren worden vergezeld door de ervaren rijder Kazuki Nakajima. In de tweede auto is Toyota’s Formule 1-coureur Kamui Kobayashi niet langer test- en reserverijder. Kobayashi vervangt de gepensioneerde Alex Wurz en doet samen met Stéphane Sarrazin en Mike Conway een greep naar de kampioenstitel.

Spectaculair ogend kleurenthema
De TS050 profiteert niet alleen van verbeterde techniek, maar ook van een nieuw logo en het spectaculair ogende kleurenthema waarbij zwart, wit en rood de hoofdkleuren vormen. Dit thema prijkt vanaf mei 2015 op alle auto’s van Toyota Gazoo Racing.

Le Mans Test Day

Onthulling TS050 HYBRID op Paul Ricard
De racenummers voor het 2016-seizoen maakt Automobile Club de l’Ouest, organisator van de 24 Uren van Le Mans en het Wereld Endurance Kampioenschap (WEC), op 5 februari bekend. Op 24 maart volgen de complete technische details van de TS050 HYBRID tijdens de onthulling van de racewagen op het circuit van Paul Ricard in Frankrijk.

IJzersterke line-up van coureurs
Toshio Sato, Team President: “We hebben voor het seizoen 2016 opnieuw een ijzersterke line-up van coureurs. Kamui heeft zijn snelheid en toewijding tijdens testwerk bewezen, dus was het een vrij makkelijk besluit om hem de plaats van Alex in te laten nemen. We weten dat hij samen met Stéphane en Mike in staat is tot goede resultaten. Ik geloof dat we twee sterke teams hebben die het beste uit de TS050 HYBRID gaan halen. Met de gloednieuwe auto wordt 2016 een belangrijk seizoen voor ons. We hebben de coureurs én de auto om successen te boeken.”

“Gaan voor de winst”
Anthony Davidson: “Ik kan niet wachten op het nieuwe seizoen, vooral omdat we nu een nieuwe auto hebben waarvan ik hoop dat we er een koppositie mee kunnen pakken in het WEC. Het is positief om een stabiele line-up van coureurs te hebben voor onze auto. Ik werk heel graag samen met Sébastien en Kazuki, dus ik verwacht dat we dit jaar met volle kracht kunnen gaan voor de winst.”

“Uitdaging”
Sébastien Buemi: “Ik ben blij en trots om voor het vijfde seizoen op rij coureur voor Toyota Gazoo Racing te zijn en ik kijk uit naar de uitdaging. Langeafstandraces draaien puur om teamwork. Anthony, Kazuki en ik vormen een sterke combinatie. Ik werk graag met ze samen en ik ben helemaal klaar om opnieuw te gaan racen.”

WEC 6 Hours of Fuji

“Sterk terug in 2016”
Kazuki Nakajima: “Het is geweldig om opnieuw lid van dit team te zijn, samen met Anthony en Sébastien. We hebben door een moeilijk 2015-seizoen veel geleerd en ik geloof dat we dit seizoen sterker terug zullen komen. We zijn allemaal heel erg gemotiveerd om succes te boeken met de TS050 HYBRID en iedereen werkt hard om dat te bereiken.”

“Echte teamspirit”
Stéphane Sarrazin: “Ik ben trots om teamlid te zijn van Toyota Gazoo Racing in het WEC. We hebben een echte teamspirit en houden de druk altijd hoog. Ik ben blij om met Mike en Kamui te rijden. Het afgelopen jaar heb ik prettig samengewerkt met Mike en ik weet zeker dat het ook met Kamui gaat lukken. Hij is een snelle rijder en we delen allemaal dezelfde drijfveer om te winnen.”

“Iedere race beter”

Mike Conway: “Het afgelopen seizoen heb ik voor het eerst in een LPM1 gereden op verschillende circuits waardoor ik iedere race beter werd. Ik kan niet wachten om van die ervaring te profiteren tijdens dit nieuwe seizoen. Ik verwelkom Kamui graag in onze auto. Ik ben blij dat hij teamlid is en kijk uit naar de samenwerking.”

“Kracht hybridesysteem indrukwekkend”
Kamui Kobayashi: “Ik vind het fantastisch om LMP1-coureur te zijn en wil Toyota graag bedanken voor deze kans. Ik heb verschillende keren testritten gereden in de TS040 HYBRID en was diep onder de indruk; vooral de kracht van het hybridesysteem is indrukwekkend. Ik kan niet wachten hoe de nieuwe auto rijdt en voelt. Ik weet zeker dat het een flinke stap voorwaarts zal zijn en dat we opnieuw kunnen strijden voorin het deelnemersveld. Omdat racen in een LPM1 voor mij een nieuwe ervaring zal zijn, kijk ik er erg naar uit. Er valt nog genoeg te leren maar ik weet zeker dat mijn teamleden mij zullen steunen en dat ik direct competitief zal zijn aan het begin van de race. Mijn focus ligt nu op een zo goed mogelijke voorbereiding voor het nieuwe seizoen.”

One thought on “Toyota Gazoo Racing presenteert coureurs TS050 HYBRID enduranceracers

Geef een antwoord