Toyota

Toyota 14 keer in top 10 – opnieuw het betrouwbaarst in TÜV-Report

Toyota is met veertien top 10-posities de grote winnaar van het Duitse TÜV-Report 2016, een onafhankelijk Duits betrouwbaarheidsonderzoek onder 233 auto’s. Toyota legt verder beslag op zeven top 5-posities. Net als in eerdere TÜV-onderzoeken vertonen de modellen van Toyota nieuw en als occasion opvallend weinig gebreken.

Een van de betrouwbaarste Toyota modellen is de Prius. Deze hybride Toyota staat in de leeftijdscategorieën 7 t/m 8 jaar en 8 t/m 9 jaar op de tweede plaats. De eerste in serie geproduceerde Full Hybrid bevindt zich in goed gezelschap. In de eerstgenoemde categorie claimen de Auris en Yaris plaats 5 respectievelijk 6. En in de klasse die hierop volgt komen vier Toyota modellen voor, de Corolla Verso (plaats 4), RAV4 (6), Yaris (7) en Corolla (10).

Dat betrouwbaarheid niets met leeftijd te maken heeft, bewijst Toyota vooral in de leeftijdscategorie 10 t/m 11 jaar. De Corolla Verso en RAV4 beklimmen het erepodium en staan op plaats 2 en 3, op de voet gevolgd door de Avensis op 4. Op plaats 6 en 7 staan vervolgens de Corolla en achtereenvolgens de Yaris. Laatstgenoemde is ook als jong gebruikte auto (2 t/m 3 jaar) betrouwbaar en belandt hiermee op de 9de plaats.

Handig bij oriëntatie op volgende autoaankoop
De TÜV heeft samen met het magazine Auto Bild 9 miljoen onderzoeken gedaan onder 233 verschillende automodellen. Het TÜV-Report 2016 dat hieruit is ontstaan, wordt door veel consumenten als hulpmiddel gebruikt om zich goed te kunnen oriënteren op hun nieuwe of gebruikte auto.

One thought on “Toyota 14 keer in top 10 – opnieuw het betrouwbaarst in TÜV-Report

Geef een reactie